Program


Gordiusz

Gordiusz

"Ezt a darabot azoknak is ajánljuk, akiknek elegük van a pandémiából és végre emberek közé vágynak, színházba szeretnének menni, valódi színpadon, élő, beszélő, hús-vér embereket kívánnának látni, akik erre az estére valaki egész másnak a bőrébe bújnak a kedvükért, mint akik valójában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 20. kedd, 19:00

Mitől válik felejthetetlen színházi élménnyé egy karanténról szóló komédia? A recept nagyon egyszerű: végy egy tudós, közkedvelt, Szép Ernő – és József Attila – díjas, egészen nőies lelkületű, kortárs, magyar szerzőt, három, kimagaslóan kiváló színészt, keverd meg őket egy kis érzékeny, jelen idejű rendezéssel, fűszerezd bőven humorral: helyzet- és jellemkomikummal, adj hozzá egy csipet aktualitást, tedd egy rugalmas, mégis profi szakmai hátteret biztosító színházi társulás fazekába és máris kész a rekeszizom próbáló gordiuszi csomó. A csomót érdemes egy éles konyhakéssel kettévágni! Melegen ajánljuk fogyasztani.

Egressy Zoltán: Gordiusz című karantén komédiáját, Gubik Ági, Fekete Linda és László G. Attila játsszák, Léner András rendezésében, a Zichy Szín-Műhely kiállításában.

Az előadás készítése igazi színházi pillanat és örömmunka volt, még akkor is, ha maszkban kellett bepróbálni. A történet nagyon jellemző és tipikus, úgy is mondhatnánk abszurd típustörténet – ha létezik ilyen egyáltalán. Egy karanténba kényszerült házaspár lakásában kiéleződnek a felek között évek során akkumulálódott konfliktusok. Erős, vezető típusú feleség, panaszkodó, életképtelen férfi. Szinte törvényszerű, hogy mindenki másra vágyik, mint akit választott, kialakul először egy titkos szerelmi három-, majd (kiderül, hogy) négyszög. Megerősíti vagy szétzúzza a bezártság a kapcsolatokat? Van élet a karantén után? Mindennek az összezártság az oka, vagy gyávaságaink, górcső alá kerülve felnagyítódnak ebben az abnormális helyzetben? Megoldjuk, meg akarjuk oldani a problémáinkat partnereinkkel vagy inkább csak kettévágnánk a megoldásra váró gordiuszi csomót. Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a válaszokat az előadás.

Végre egy darab, amiben nem azon sírunk, hanem azon nevetünk, hogy kikkel, mivel és hogyan töltöttük az elmúlt két évet. Jó étvágyat (az életünkhöz) és jó szórakozást (saját magunkon)! Vigyázat, garantáltan nagyon tanulságos! És attól a szótól sem szabad megriadni, hogy: karantén, mert ilyen felhőtlen estét még sosem szerzett senkinek ez a fogalom."

Ajánlatunk


Adott egy nő. Adott egy férfi. Van gyerek - szám szerint hét. Adott egy hotelszoba. Adott a házasság köteléke is. Csak épp nem egymással.

Moliére méltán híres komédiája ez, ahol parádésan karikatúrázza öncsalásainkat. Kifiguráz és nevettet, miközben a családfő, Argan problémái saját, kusza mindennapjaink része. Betegsége kiszámíthatatlan, bemérhetetlen és legfőképp megfellebbezhetetlen, a betegség gyógyítása végeérhetetlen, következésképpen a család élete pokolihoz közelít. Fiatal felesége álságosan együttérző, lánya és barátai őszinték, az orvosok pedig szívesen orvosolnak bármit. A vígjáték élesen kontúrozott helyzetkomikumokból építkezik, minden derű mögött a keserédes vidám valóság áll.

Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Csoda hát, ha az esti partiig Jim több hölgyismerősének is megteszi címbéli ajánlatát?

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel