Program


"Grafikus design”

"Grafikus design”

Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és „Bauhaus 100” plakátkiállítás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A hazai vizuális kommunikáció legújabb eredményeinek seregszemléje 21. alkalommal került megrendezésre a 2017-2018 között készült alkalmazott grafikai alkotásokból, amelynek válogatását mutatja be a Pesti Vigadó a közönségnek. A XXI. Tervezőgrafikai Biennálé a műfaj aktuális állapotáról tudósít a hazai kommunikációs designban és a funkcióra irányuló vizuális művészetekben. A rendezés és a kiállításon szereplő művek kiválasztása azt a koherens vezérelvet juttatja érvényre, amely az intellektuális fogalmak szemléletes képi redukciójával képes intenzíven hatni az érzékelésre.


Olajos Mária Csenge: Bauhaus100

A grafikus design történelmi hagyományai előtt tiszteleg a tárlat „Bauhaus 100” tematikájú kamarakiállítással, amely a plakát műfajában idézi meg a centenáriumát ünneplő művészeti intézmény pedagógiai eszmeiségét és ízlésformáló szellemiségét. A magyar plakátművészek 2019-ben készült műveit első ízben láthatja a nagyközönség.

Keppel Márton művészettörténész

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Tervezőgrafika Szakosztálya

A kiállítás látogatható 2019. április 10. és május 26. között.

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel