Program


HARSAN A KÜRT - Rossini / Beethoven / Haydn / Dukas / Mozart - Zempléni Szabolcs F/1.

HARSAN A KÜRT - Rossini / Beethoven / Haydn / Dukas / Mozart - Zempléni Szabolcs F/1.

A Festetics koncertek régi hagyományát követve egy hangszer, ezúttal a kürt köré épül fel a hangverseny műsora. Az est szólistája és művészeti vezetője, Zempléni Szabolcs 1981-ben született, több rangos nemzetközi zenei verseny győztese. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólókürtöse, fellépett mind az öt kontinens országaiban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 9. péntek, 18:00

MŰSOR

Rossini: Fanfare – Le Rendez-vous de Chasse
Beethoven: Oktett, op. 103
M. Haydn: D-dúr concerto kürtre és harsonára, közreműködik: Czirok Zoltán – harsona
P. Dukas: Fanfare pour précéder La Péri
Mozart: Esz-dúr kürtverseny, K.447
Mozart: Falusi muzsikusok – zenei tréfa, K. 522

KÖZREMŰKÖDIK

KÜRTÖN KÖZREMŰKÖDIK ÉS VEZÉNYEL: Zempléni Szabolcs
 
A Festetics koncertek régi hagyományát követve egy hangszer, ezúttal a kürt köré épül fel a hangverseny műsora. Az est szólistája és művészeti vezetője, Zempléni Szabolcs 1981-ben született, több rangos nemzetközi zenei verseny győztese. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólókürtöse, fellépett mind az öt kontinens országaiban, vendégprofesszorként tanít Londonban és Tokióban, Németországban a Trossingen-i és a Hamburgi Zeneművészeti Főiskolán. Műsora a fúvós kamarazene gyöngyszemeit tárja a hallgatók elé. Rossini fanfárja vadászat előtti jeladás a résztvevők felsorakozására, négy vadászkürt játssza zenekari kisérettel. Beethoven gyönyörű kamarazenéjében 2-2 oboa, klarinét, fagott és kürt szerepel. Paul Dukas (1865-1935), a Bűvészinas című szimfonikus scherzo szerzője La Péri (A tündér) című balettjéhez komponált ünnepélyes bevezető zenét fúvósokra. Hallunk a műsorban két klasszikus versenyművet, valamint a zenei humor egyik legismertebb példáját Mozart Falusi muzsikusok című kis remekművében.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Történik egy darabjaira hullott családban, amelynek tagjai nem képesek valóban beszélni sem magukról, sem egymásról. Az élet meg csak telik,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel