Program


HétFü:  MESH + Labirintus / Duda Éva Társulat

HétFü: MESH + Labirintus / Duda Éva Társulat

független színházi est

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 29. hétfő, 19:00


Októbertől az évad végéig havi egy hétfői estén a függetleneké a terep a Szegedi Kisszínházban. A THEALTER fesztivált is szervező MASZK Egyesület és a Szegedi Nemzeti Színház új vezetősége úgy döntött, hogy sorozatában a hazai és lehetőség szerint a határon túli független színházi alkotók széles palettáját mutatja meg a szegedi nézőknek. A tervek szerint már nevet szerzett, népszerű alkotók és pályájuk elején álló fiatal művészek egyaránt szerepelnek a változatos műfajokat felvonultató összeállításban: zenés est és próza, klasszikus és kortárs szövegek, összművészeti alkotások egyaránt érkeznek Szegedre a tavaszig tartó szériában.

12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az előadás hossza: 80 perc szünettel

Duda Éva Társulat: MESH + Labirintus két tánc – egy este

MESH

előadók: Csuzi Márton, Gaál Júlia, Darabont Áron, Jessica Simet, Taba Benjámin
zene: Miguel Marin
jelmeztervező: Fazekas Endre
produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
koncepció, koreográfia: Guy Nader, Maria Campos

Öt táncos hangolódik a térben egymásba épülő rendszerekként illeszkedve és összeolvadva, mint a folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.
A Mesh alkotópárosa, a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader a tánc nemzetközi élvonalába tartozó alkotók, munkáikat letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Guy a színházon keresztül érkezett a tánc világába, színészként, rendezőként kezdett dolgozni, majd 2009-tól lett Maria Campos koreográfus társalkotója. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

LABIRINTUS

alkotók / előadók: Gaál Júlia, Rácz Réka, Tóth Laura, Simet Jessica, Csuzi Márton, Darabont Áron, Kelemen Krisztián, Újvári Milán
zeneszerző és zenei szerkesztő: Kunert Péter
fénytervező: Kovács Gerzson Péter
díszlet: Duda Éva
jelmez: Masa Richárd, Opra Szabó Zsófia
produkciós munkatárs: Czveiber Barbara
koreográfus: Duda Éva

Rengeteg akadállyal küzdünk meg nap mint nap, belső és külső korlátokkal egyaránt. Életünk szinte minden napját szokásaink, függéseink, szenvedélyeink befolyásolják, meghatározzák döntéseink és kapcsolataink alakulását. A japán művészet hangulatát idéző előadás speciális vizuális elemei, kellékei hol hídként kötik össze a szereplőket, hol hátráltatják mozgásukat és szabadságukat, időnként pedig fenyegető fegyverként jelennek meg. A geometrikus formák, valamint a díszlet és a jelmez szabályos kontrasztjai egyaránt a korlátokat szimbolizálva, különleges, expresszív látványvilágot kölcsönöznek az előadásnak. A Labirintus a 2010-es OverDose című produkció felújított változata.

Napfényexpressz sorozat

A Napfény Expressz a szegedieknek a gyors kapcsolatot jelentette a fővárossal. Azok a táncművészek, akik anno a tánc központjába igyekeztek, ezzel a vonattal jutottak el leggyorsabban. A MASZK Egyesület 2016-ban indította el sorozatát, melyben olyan táncosokat hívunk haza Szegedre, akik saját produkcióikkal vagy társulataikkal elismerést szereztek maguknak, így öregbítve városunk hírnevét is.

Ezúttal a szegedi születésű Duda Éva Imre Zoltán- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, rendező társulata a vendégünk.
Duda Éva a Táncművészeti Egyetem koreográfus szakán végzett Budapesten, később a Marosvásárhelyi Egyetem rendező szakán folytatta tanulmányait. 23 évesen kezdte az alkotói pályát, önálló tánc előadások létrehozásával és zenés színházi előadások koreográfusaként. Néhány év szabadúszás során dolgozott több együttessel, főként a Közép-Európa Táncszínház számára készített produkciókat. Önálló együttesét 2009-ben hozta létre, első, Lunatika című előadása Lábán Rudolf-díjat kapott. Számos műfajban alkot, és a kortárs művek létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint grandiózus operák, musicalek, filmek koreográfusa is. Budapest vezető színházainak jelentős részében dolgozott: a Budapesti Operettszínház zenés előadásainak gyakori vendégművésze, de közreműködött a Vígszínház, Pesti Színház, Katona József Színház produkcióiban is, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású előadásainak visszatérő alkotója, ahol több mint 10 produkciót készített. Dolgozott Csehországban, Romániában és Ausztriában is.

Vendégtanár több művészeti iskolában külföldön és belföldön egyaránt, a Budapesti Színművészeti Egyetemen és a Táncművészeti Egyetemen is, jelenleg a Magyar Koreográfusok Társaságának elnökségi tagja.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel