Program


HÍRES OPERAÁRIÁK ÉS OPERETTEK - Rőser Orsolya Hajnalka, Boncsér Gergely, Christoph Campestrini SZ/3.

HÍRES OPERAÁRIÁK ÉS OPERETTEK - Rőser Orsolya Hajnalka, Boncsér Gergely, Christoph Campestrini SZ/3.

Ezen az estén Erkel és Kodály több színpadi művéből csendülnek fel áriák és dalok, de elhangzik néhány népszerű operett-részlet is, két kiváló magyar operaénekes, Rőser Orsolya Hajnalka és Boncsér Gergely közreműködésével. A hangversenyt a MÁV Szimfonikus Zenekart több éve rendszeresen visszatérő vendégkarmestere, Christoph Campestrini vezényli.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 21. csütörtök, 19:30

MŰSOR

Erkel: Hunyadi László – részletek (Nyitány, László áriája (I. felvonás), Palotás, La Grange ária)
Kodály: Háry János – Intermezzo
Kodály: Székely fonó – A csitári hegyek alatt – kettős
Erkel: Dózsa György – Fegyvertánc
Erkel: Bánk bán – Melinda áriája (III. felvonás), Hazám, hazám – ária
Részletek Ifj. Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből

KÖZREMŰKÖDIK

Rőser Orsolya Hajnalka – szoprán
Boncsér Gergely – tenor

VEZÉNYEL

Cristoph Campestrini
 
 SZEREPLŐVÁLTOZÁS!
 
Medveczky Ádám karmesteri pályakezdése, 1974 óta nagyon sokszor vezényelte a MÁV Szimfonikus Zenekart, különlegesen mély barátság fűzi az együtteshez.  Az évfordulót egy különleges hangversennyel szerettük volna megünnepelni, a karmester betegsége  miatt azonban fellépéséről szomorúan le kell mondanunk. Iránta érzett szeretetünk jeleként az általa összeállított  műsort adjuk elő változtatás nélkül, a zenekart a már több éve visszatérő osztrák karmester, Christoph Campestrini fogja vezényelni,

Sümegi Eszter váratlan megbetegedése miatt Rőser Orsolya Hajnalka szoprán énekesnő lép színpadra március 21-i hangversenyünkön, az est másik szólistája Boncsér Gergely - tenor lesz.

Köszönjük szíves megértésüket!

-

Medveczky Ádám 1974-ben Kobayashi Ken-Ichiro mögött második díjat nyert a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén, ezzel kezdődött karmesteri pályafutása. A Magyar Állami Operaház és az egész magyar zenei élet kiemelkedő személyisége, aki pályafutása alatt több mint hatvan operát és megszámlálhatatlan hangversenyt vezényelt. A legrangosabb hazai díjak és elismerések birtokosa, aki különösen nagy szeretettel és odaadással vezényelte magyar zeneszerzők - Liszt, Erkel, Bartók és Kodály - darabjait. Életműve összefoglalásaként ezen az estén Erkel és Kodály több színpadi művéből csendülnek fel áriák, dalok és zenekari részletek, de nem idegen tőle a népszerű operettek világa sem, melyek közül szintén elhangzik néhány részlet a koncerten, két kiváló magyar operaénekes, Rőser Orsolya Hajnalka és Boncsér Gergely  közreműködésével. A tiszteletére rendezett hangversenyen a MÁV Szimfonikus Zenekart több éve rendszeresen visszatérő vendégkarmestere, Christoph Campestrini vezényli.

Ajánlatunk


"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.

Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma őket valamiért elkerülte. a Városmajori Szabadtéri Színpad ez irányú felkérésének végül a korábbi közös szép emlékek után – kétszer adtak itt szimfonikus koncertet, 2016-ban és 2019-ben – nem tudtak ellenállni.

Ajánló


Corie Bratter – László Lili Paul Bratter – Rohonyi Barnabás Mrs. Banks, Corie anyja – Kerekes Éva Victor Velasco, felső…

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

Ákos a jubileumi előadások után idén nyáron újra rockturnéra indul, melynek keretében július 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban is fellép!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel