Program


Hiromi / JAZZLEGENDÁK

Hiromi / JAZZLEGENDÁK

Szinte napra pontosan három éve Jimmy Johnson basszusgitárossal és Simon Phillips dobossal alkotott triója már lenyűgözte a Müpa közönségét. Ezúttal egyedül zongorája társaságában fogja minden várakozás szerint ovációra késztetni a publikumot a jelenleg legünnepeltebb japán jazzmuzsikus, Hiromi.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 29. kedd, 20:00

2019. október 29. kedd
20:00 — 22:00

Szinte napra pontosan három éve Jimmy Johnson basszusgitárossal és Simon Phillips dobossal alkotott triója már lenyűgözte a Müpa közönségét. Ezúttal egyedül zongorája társaságában fogja minden várakozás szerint ovációra késztetni a publikumot a jelenleg legünnepeltebb japán jazzmuzsikus, Hiromi. 2010-ben már jelentkezett szólóalbummal: a Place To Be című lemezen bemutatta, hogy szárnyaló szabadsággal kalandozik a klasszikus zene, a jazz, a rock és a környező stílusok vidékein, miközben bizonyítja kreativitását, virtuozitását és a zene iránti rajongását. Boszorkányos technikai tudását is arra használja, hogy általa önmagát és hallgatóságát is emelkedett hangulatba repítse. 2003-ban megkezdett triólemezei sorát ezt követően négy további opus gazdagította: a 2011-es Voice, a 2012-es Move, a 2014-es Alive és a 2016-os Spark - mindegyiken Anthony Jackson basszusgitárossal és Simon Phillipsszel hallható. 2017-ben a Live in Montreal következett, egy különleges duólemez Edmar Castaneda kolumbiai hárfaművésszel.
2019-ben újabb szólóalbumot várhatunk Hiromitól, amelyen a negyedik ikszet betöltött művész érettségével formálja önmaga képére mindazon zenei hatások elegyét, amelyek nyomot hagytak benne. Az ezt az anyagot bemutató turné során érkezik a Müpába. Korunk jazzélete kevés olyan művészt ismer, aki sziporkázó tehetsége, lehengerlő játéka és bűvöletes személyisége okán egymaga képes betölteni egy koncerttermet zenéjével. Semmi kétség: Hiromi közéjük tartozik.


Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel