Program


Honvéd Férfikar 70 – Emlékezünk

Honvéd Férfikar 70 – Emlékezünk

A Honvéd Férfikar fennállásának 70. évfordulóján a kórusban valaha énekelt, de már nem élő énekművészek emlékére és tiszteletére szólaltatja meg a művet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 29. kedd, 19:00

Cherubini: d-moll Requiem

Hyacinthe-Louis de Quélen, Párizs érseke alapos kritikával illette Cherubinit 1834-ben megírt első, c-moll Requiemje miatt, mivel annak előadásához női hangokra is szükség van, és nem engedélyezte annak előadását egy gyászmise keretében.

Ezt követően a 74 éves Cherubini új requiemet komponált, ezúttal kizárólag férfi hangokra. Így született a d-moll Requiem. Két év volt szükséges a teljes elkészültéhez. Az ősbemutatóra az elkészülte után még másfél évet kellett várni, amire 1838. március 25-én került sor Párizsban. A műnek nagy sikere volt. Cherubini kívánságára halálakor a temetési szertartáson ez a d-moll Requiem csendült fel. Halála után műveinek nagy része feledésbe merült, így ez a Requiemje is. Manapság is inkább a vegyeskarra íródott Requiemet játszák, pedig zenei értékét tekintve a d-mollban íródott férfikari Requiem semmiben sem marad le a másik mögött, annál is inkább, mert kidolgozottabb kompozíciónak tűnik.

Közreműködik a Honvéd Férfikar és a Danubia Szimfonikus Zenekar.
Vezényel: Riederauer Richard

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel