Program


Horváth Nóra: Beat - a dunaPart5 program keretében

Horváth Nóra: Beat - a dunaPart5 program keretében

Az előadás a dunaPart5 – Kortárs Magyar Előadó-művészeti Platform keretében valósul meg

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 28. csütörtök, 19:00

„Kettőt balra, kettőt jobbra – ezzel a korántsem ördöglakat-nehézségű „lépéskombonációval” veszi kezdetét a Beat, és nagyjából ide is csillapodik a végére vissza. A köztes történések táncos fordulatainak, fricskáinak, nyelvöltögetéseinek, stílus- és hangnemváltásainak azonban se szeri, se száma. A brémai Unusual Symthomps Company-t erősítő Horváth Nóra – Ivanov Gábor szabadúszó táncossal közösen előadott – duettje kész kelet-nyugati átjáró, mert összenő benne mindaz, amit összenőni eleve bajosnak gondolnánk: népi és urbánus, tradíció és progresszivitás, minimalizmus és stilizáció, trash és popkultúra, a magyar néptánctól a különféle közösségi táncokon át a YouTube-sztár paródiáig – megfejelve mindezt egy a sorok között meghúzódó és tudatosan oltári giccsbe kifuttatott párkapcsolati cicázással. Az idei Lábán Rudolf-díjas koreográfia laudációjában ezt írtam: ha Magyarországon a kortárs művészet, és azon belül is a kortárs tánc megítélése nem lenne a béka feneke alatt, akkor a Beat rohamtempóban kultdarabbá válna és rongyosra játszanák a különböző befogadó helyek. Erre azonban még várni kell. Mert Magyarország egyelőre nem ilyen hely."Králl Csaba, kurátor

 

Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor

Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

 

„A lendületes, ironikus és önreflektív Beat talán azért is ilyen lehengerlő, mert valóban róluk szól, a mai tornacipős, lezser, tétova, röhejes, bizonytalan, nagyképű, kiszolgáltatott, magányos, vicces, tétova, de a saját érvényes és önálló hangját kereső generációról.” Fuchs Lívia, Élet és IrodalomAz előadás hossza 35 perc.

 

Koprodukciós partnerMűhely Alapítvány

Támogatók: NKA, Sín Kulturális Központ, Mu Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, Life Long Burning

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

Az előadás az European Union Culture Program támogatásával jött létre.

 

English-friendly performance

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel