Program


HÚ, DE KLASSZ LETT! - AVAGY AMI A BAROKK UTÁN JÖTT

HÚ, DE KLASSZ LETT! - AVAGY AMI A BAROKK UTÁN JÖTT

A Vízizene szezonkezdő alkalmán a könyvek közti résekbe, az átmenetekbe pillant bele a ma esti műsor a házigazda, Eckhardt Gábor közvetlenségével, vetítéssel fűszerezett mesélése és zongorajátéka segítségével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 18. szerda, 18:30

Vannak a nagy zenetörténeti korszakok. Fel tudjuk sorolni őket. Mintha tegnap még barokk lett volna, ma vagy holnap viszont már a bécsi klasszicizmus. Mint könyvek a polcon, állnak egymás mellett, időrendi sorban. Nem, ez nem így volt! 

Felhangzik:
Francesco Durante: a-moll toccata
Padre Antonio Soler: 2 szonáta (Desz-dúr R22, Desz-dúr R23)
Carl Philipp Emanuel Bach: e-moll szonáta Wq 59,1
J. Haydn: cisz-moll szonáta Hob. XVI:36
W. A. Mozart:
D-dúr menüett K355
d-moll fantázia K397

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel