Program


Influence / Hatás - Majoros Áron Zsolt szobrászművész kiállítása - 2021. május 25. - július 10.

Influence / Hatás - Majoros Áron Zsolt szobrászművész kiállítása - 2021. május 25. - július 10.

Influence / Hatás

Majoros Áron Zsolt szobrászművész kiállítása

2021. május 25. – július 10.

Majoros Áron Zsolt szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival gazdagítja.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 10. szombat

Influence / Hatás

 

Majoros Áron Zsolt szobrászművész kiállítása

 

2021. május 25. – július 10.

 

Majoros Áron Zsolt szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival gazdagítja. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai, ahogy Wehner Tibor fogalmaz: „mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömegemberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.” Mindemellett szobrait egyfajta szakrális aura veszi körül, művei transzcendens jelentést hordoznak. Szabó Noémit idézve, Majoros „plasztikájának szellemi középpontjában az emberi lélek egyszer magát felfedő, máskor elbújó, talán soha nem materializálható illékonysága áll.”

 

A „Hatás” című kiállítás témája a személyiséget alakító és a külső környezeti impulzusok dialógusát helyezi a fókuszba. A tárlaton három műcsoport alkotásai kerülnek bemutatásra, az egész alakos életnagyságú szobrok, az acélképek és Majoros legújabb arctöredékeket ábrázoló objektei. Az objektek létrejöttére jelentős hatással volt a pandémia helyzete, és ennek következtében kialakult bezártság megélése. A művész szobrászati formanyelvében a hangsúly átkerült a részletekre, a kitakart és a látható emberi arc elemeire, valamint a kollektív ábrázolás helyett felerősödött a személyes jelleg megörökítése. Majoros a fogyasztói társadalom kritikáját fogalmazza meg karakteres arcszeleteivel, fragmentumaival, melyeket acélból és üvegből formált meg. A felismerhetetlenségre, a száj és az orr eltakarása következtében létrejövő tömegember típusra, illetve a mimika, a mosoly láthatatlanná válására reflektál. A személyességet hangsúlyozzák Döbrösi Laura színésznőről alkotott munkái is, melyek a példaképek szerepének kérdését is felvetik.

 

Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.

 

Online kiállításmegnyitó: 2021. május 21. (péntek) 18:00

A kiállítást megnyitja: Nagy Zopán fotóművész, költő

 

A megnyitót a Hegyvidék Galéria Facebook oldalán és honlapján tesszük közzé.

 

A tárlat megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges, 2021. május 25-től 2021. július 10-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

 

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

 

Jegyek kaphatók, illetve regisztrálni a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában lehetséges.

 

A Hegyvidék Galéria a kiállítás látogatását érvényes védettségi igazolvány bemutatásához köti. A Galériában az egyidejű látogatószám 10 főben maximalizált. Ennek értelmében a Hegyvidék Galériába kizárólag olyan személy léphet be (életkortól függetlenül), akinek a nevére szóló érvényes védettségi igazolványa van (hitelt érdemlő érvényes védettségi igazolvány, valamint a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatása mellett).

 

A Hegyvidék Galéria teljes területén a szájat és orrot eltakaró maszk viselése továbbra is kötelező!

 

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

zenés party két részben

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel