Program


Jonas Kaufmann áriaestje

Jonas Kaufmann áriaestje

Jonas Kaufmannmár nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 15. vasárnap, 19:30

Jonas Kaufmann áriaestje

Műsor:
Verdi: A szicíliai vecsernye - nyitány
Verdi: A végzet hatalma - „La vita è inferno” (Don Alvaro áriája, III. felvonás)
Ponchielli: Gioconda - Az órák tánca
Ponchielli: Gioconda - „Cielo e mar” (Enzo románca, II. felvonás)
Leoncavallo: Bajazzók - Intermezzo
Leoncavallo: Bajazzók - „Vesti la giubba” (Canio áriája, I. felvonás)
Wagner: A walkür - A walkürök lovaglása
Wagner: A walkür - „Ein Schwert verhieß mir der Vater” (Siegmund áriája, I. felvonás)
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - előjáték
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - „Morgenlich leuchtend im rosigen Schein” (Walter versenydala, III. felvonás)
Wagner: Lohengrin - az I. felvonás előjátéka
Wagner: Lohengrin - „In fernem Land, unnahbar eueren Schritten” (Lohengrin Grál-elbeszélése, III. felvonás)

Találós kérdés: ki az a tenor-megasztár, aki karrierje során rendkívül változatos repertoárt sajátított el, és bámulatos hangterjedelmének köszönhetően remekel a basszus szerepekben is? A voce rajongói tudják a választ: Jonas Kaufmann, aki már nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

Sokoldalúság: ez az egyik kulcsszó, amely a német énekes egyedülálló sikereinek titka. A müncheni születésű művész, aki egy biztosítótársaság tisztviselője és egy óvónő gyermekeként látta meg a napvilágot, 1994-es saarbrückeni pályakezdése óta bámulatosan sokféle korszakban, stílusban és műfajban mutatkozott be. Ha valakit, őt igazán nem lehet „kategorizálni”, még kevésbé beskatulyázni! Énekelt Mozartot és Bizet-t, Puccinit és Massenet-t, Wagnert és Brittent, Beethovent és Schubertet, Busonit és Lehárt, Verdit és Korngoldot, protestáns korált és karácsonyi dalokat. Otthon van a dal műfajában (gyakori társa nem kisebb művész, mint Helmut Deutsch), tapsolhatott hangjának a Kilencedik szimfónia közönsége, számos oratorikus műben szerepelt, fellépett a legnagyobb operaházakban a legkiválóbb karmesterek vezényletével - de minden teljesítménye mögött ugyanaz a törekvés munkál: a művel, a szereppel vagy szólammal és a szerző gondolatvilágával való teljes azonosulás. Bizonnyal így lesz ez ezen az estén is, amikor a Jochen Rieder vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar lesz az énekes partnere a műsorra tűzött operai remekek megszólaltatásában.

Vezényel: Jochen Rieder
Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel