Program


KCL (Krantz Carlock Lefebvre)

KCL (Krantz Carlock Lefebvre)

Wayne Krantz - gitár
Keith Carlock - dob
Tim Lefebvre - basszusgitár

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 20. csütörtök, 20:00

Akik ismerik Wayne Krantz, Keith Carlock és Tim Lefebvre munkásságát, azoknak a koncert híre garantált öröm, de akik még nem hallották együtt játszani ezt a kiemelkedő fúziós jazz/power triót, azok is jó eséllyel találkozhattak már a session-zenészként is a felső ligába tartozó gitáros, dobos és basszusgitáros zenélésével - mondjuk David Bowie utolsó albumán, a Blackstaron, a „muzsikusok zenekarának” tartott Steely Dan kései felállásában, vagy akár éppen egy budapesti Sting-koncerten.

Wayne Krantz gitáros a kilencvenes évek elején kezdte kiadni improvizációkra épülő, effektektől mentes zenéjét a német Enja jazzkiadónál, az évtized közepén talált otthonra a New York-i 55 Bar nevű klubban, ahol csütörtök esténként övé volt a színpad. 1997-ben játszott először Keith Carlock dobossal és Tim Lefebvre basszusgitárossal, és onnantól kezdve 2007-ig a legtöbb héten elkápráztatták a - szájhagyománynak köszönhetően a világ egyre több pontjáról érkező - zenerajongókat. Műfajok és stílusok felett álló improvizációs zenéjük egyszerre hordozta a power triók feszességét, a fúziós jazz-zenészek ihletett egymásra figyelését és a jam bandek kiszámíthatatlanságát. Néhány koncertfelvétel (és számos digitális kiadvány) után 2009-ben készítettek egy remek stúdiólemezt is, de közben mindenki járta a maga útját: Krantz még 1996-ban turnézott a Steely Dannel, majd ajánlotta nekik Carlockot, aki többek között dobolt Sting Sacred Love lemezének turnéján, továbbá a Totóban, valamint John Mayerrel is. Lefebvre pedig Bowie utolsó lemezén basszusgitározik, tagja volt a Tedeschi Trucks Bandnek és amellett, hogy popzenészekkel (David Holmes, Empire Of The Sun) is fellép, több magyar lemezen is szerepel: Szakcsi Lakatos Bélát és Tony Lakatost is kísérte már. Most pedig egy évtized után újra összeállt a trió, hogy megfeleljen a legendás hírnevük következtében kialakult elvárásoknak és kielégítse azok kíváncsiságát is, akik eddig csak lemezről vagy videóról csodálkozhattak rá erre a páratlan zenei együttrezgésre.

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel