Program


Kerek egy ég alatt - Navratil Andrea műsora homokanimációval / MINIMATINÉ
3

Kerek egy ég alatt - Navratil Andrea műsora homokanimációval / MINIMATINÉ

A sokoldalú népdalénekes, Navratil Andrea meséből, zenéből és képzőművészetből sűrűre szőtt műsorában az évet járja körül: a nagy keresztény ünnepek a születés örömétől a feltámadás misztériumán át a Szentlélek eljöveteléig új perspektívából látszanak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 11:00

Minimatiné
Kerek egy ég alatt
Navratil Andrea műsora homokanimációval

Hogy is szól a népi mondóka? „Kerek egy ég alatt kerek egy istenfa, Kerek istenfának szép tizenkét ága, Szép tizenkét ágán ötvenkét virága, Ötvenkét virágán három aranyalma.” Találós kérdés is lehetne, de nem az: a kiszámoló az esztendőről szól. A sokoldalú népdalénekes, Navratil Andrea meséből, zenéből és képzőművészetből sűrűre szőtt műsorában az évet járja körül: a nagy keresztény ünnepek a születés örömétől a feltámadás misztériumán át a Szentlélek eljöveteléig új perspektívából látszanak.

A közelmúltban Liszt Ferenc-díjjal elismert népdalénekes és mesemondó, tanár és ökológus Navratil Andreát a Müpa közönségének apraja-nagyja már nagyon is jól ismeri. A lenyűgöző energiákkal rendelkező művész plasztikus, ízes mesemondása, kifejező énekhangja újra és újra elvarázsolja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A Kerek egy ég alatt című műsorban két régi szövetségesével teremt hamisítatlan varázslatot a színpadon. A Bartók-emlékdíjas népzenész, a Kobzos együttes tagja, Demeter László a magyar népzene és népdal ősi, a városi ember által mára elfeledett, vagy tán sosem ismert rétegeit tárja fel. Miközben a színpad egyik oldalán ők ketten meseszóból, népi énekből, hagyományos hangszerszámból teremtenek világot, mellettük Sz. Nagy Mari bábművész és homokrajzos illékony, ám annál engedelmesebb anyaggal, a homokkal építkezik. Ahogy a mese szála szeszélyesen tekeredik és gombolyodik, a bábművész ujjai között pergő homokszemek is úgy rendeződnek a szakrális ábrázoló művészet egymásra épülő rétegeibe. Képzőművészeti igényességű képek teremtődnek és tűnnek a semmibe, miközben a magyarországi művelődéstörténet kincseinek egyik legarchaikusabb, a szakértő közreműködők révén mégis a lehető legközelebb hozott rétegével ismerkedünk meg.

Közreműködők:
ének: Navratil Andrea
mese, ének, homokrajz: Sz. Nagy Mari
koboz, ének: Demeter László

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel