Program


Kiszáradás

Kiszáradás

Y Csoport: Kiszáradás
Harold Pinter Árulás című darabja felhasználásával

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 17. hétfő, 20:00

Van egy férfi. Szeret. Valakit, aki nem lehet az övé. Van egy nő. Megcsal. Valakit, akinek azt hiszi, túljárhat az eszén. Van egy barátság. Inkább csak volt. Üres squash-termekben donganak így a padlók. Harold Pinter darabja egy házasság, egy barátság és egy viszony hármasságát mutatja be, amelyben mindenki mást játszik, mint aki valójában. A megcsalás kliséje egzisztenciális kérdésként jelenik meg a történetben, ahol a kapunyitási pánikban vergődve senki se veszi észre hol és mikor hagyta el önmagát ennyire. Mi történik, ha azzal tartod sakkban a másikat, amivel a leginkább lehet, de nem veszed észre, hogy már rég mattot adott neked? A nem-lineárisan épülő előadás zárt terápiára hívja a nézőt: sebészeti pontossággal analizálja kapcsolataink mechanizmusát, szikével metszi ki a traumákat és komplexusokat, de nem talál mást csak üres sivatagot.

Harold Pinter Árulás című darabját számtalanszor színpadra állították már, de ebben a formában még nem dolgozták fel a megcsalás pszichológiáját boncolgató történetet, amely egy banálisan induló viszonyt dolgoz fel: egy házasság, két férfi, egy nő. Az öt éven keresztül bonyolódó affér azonban mégsem ennyire klisé, a résztvevői nem kőszobrok. Mi történik egy házassággal, ha azzal tartod sakkban a másikat, amivel a leginkább lehet? Mennyi titkot bír el egy barátság? A szeretői viszonytól kezdve a házasság mindennapjaiig olyan életképeket használ fel a darab, amely mindennaposak, mégsem közhelyek. Elcsépeltnek tűnnek, mégis tragikusak. A történetmesélés töredékes, nem lineáris sorrendben halad végig az eseményeken, hanem fragmentumokat emel ki, ezzel hívja kirakósra a nézőt és helyezi bele a központi pillanatba, amikor minden eldől, amikor lavinaként elindul valami, amit már nem lehet visszafordítani, megállíthatatlanul hömpölyög és formálja át legfontosabb emberi kapcsolatainkat. Egy kimerevített perc feldúsított történetét meséli el nekünk a dráma, amelyben a nő kezében a döntés, előre lejátszva a meccs minden lépését, ahol egy mattból se lehet kilépni a végén, de hirtelen ott találhatod magad az életközépi válságod bárpultja mellett, ahol a whisky már olyan idős, mint te.

Szereplők:
Emma/Gonda Kata
Jerry/Hajmási Dávid
Robert/Fábián Szabolcs/Matusek Attila

Dramaturg: Tóth Réka Ágnes
Koreográfus: Grecsó Zoltán
Rendezőasszisztens: Balogh Zsuzsanna
Rendező: Halasi Dániel

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel