Program


Párizsi Találkozások

Párizsi Találkozások

Négy különböző háttérrel rendelkező ember egy közös vacsorán vesz részt. A hangulat gyorsan felforrósodik, egy pillanat alatt az identitáspolitika „puskaporos hordóján” egyensúlyozunk. A két házigazda: Amir Kapoor, az amerikai születésű pakisztáni gyökerű ingatlan fúziókkal és felvásárlásokkal foglalkozó jól menő ügyvéd és felesége Emily, a tehetséges festő, aki művészetében iszlám témákra összpontosít.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 26. kedd, 19:00

Emily múzsája és modellje; saját férje. Amir, korábban karriere érdekében félretette muszlin örökségét, a ”nagy amerikai álomban” él. Megjelenik Abe, Amir ’asszimilált’ unokaöccse, aki aggodalmát fejezi ki a helyi imám letartóztatásával kapcsolatban.
Amir megkérdőjelezi, hogy vallási üldöztetés-e, az, hogy az imámot a terrorista csopor-tok támogatási díjának hűtlen kezelése miatt börtönözték be.
A vita a vacsorán hág a tetőfokára, ahol egy afroamerikai munkatárs, Jory és férje Isaac, Emily zsidó származású managere is részt vesz. Így a téma megkerülhetetlenül a vallás lesz. Ki mit gondol a saját és a másik hitéről?

A Korán valóban egy „hosszú gyűlölet-levél” az emberiségnek címezve? Mennyire váltak iszlámofóbokká a nyugati társadalmak 2001. szeptember 11.-e óta? Az egyre gyorsabban sodró párbeszédek azt mutatják be, hogy milyen sérü-lékeny azoknak az önképe, akik az egyik világba és kultúrába születtek, de egy másikban kötelezték el magukat.

Ayad Akhtar: Kitaszítottak (Disgraced)

Szereposztás:
Emily................. Tankó Erika   
Amir.................. Dányi Krisztián   
Abe................... Jerger Balázs   
Jory................... Fekete Linda   
Isaac................. Perjés János   

Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás
Dramaturg: Bártfay Rita
Díszlet-jelmeztervező: Katona Bálint
Rendezőasszisztens: Kocsis Bea
Rendező: Léner András

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel