Program


Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

Klasszikusok a Föld napján - Négy őselem

A Föld napján a négy alapelemet – víz, tűz, föld, levegő – járjuk körbe a zene nyelvén. Milyennek hallotta Händel a Temze csobogását, Strauss a Duna hullámzását, hogyan tudja szinte láthatóvá tenni Sibelius a tengerek zúgását?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 22. szombat, 19:00

A koncerten Debussy szemével láthatjuk a felhők vonulását, Mendelssohn zenéjén keresztül ismerhetjük meg a Hebridák szikláit és Liszt Ferenc dallamain keresztül élhetjük át Prométheusz szenvedését, aki a tűzzel ajándékozta meg a mitológia szerint az emberiséget.

A népszerű művekkel bejárjuk egész Európát – Angliától Magyarországig Finnország, Ausztria, Franciaország érintésével –, és a legkülönbözőbb zenei stílusirányzatokkal mutatjuk meg a négy elem és a zene találkozását.

De, aki eljön hangversenyünkre, egy különleges ötödik elemmel is találkozhat, ami nem más, mint a jövő. A zeneművek között ugyanis Dr. Rab Árpád jövőkutató tart előadást a föld és az emberiség jövőjéről, sőt, a koncert második felében a nézők kérdéseire is válaszol majd.

Zenei víziók, jövőkutatás és egy kiváló zenekar, amely idén ünnepli fennállásának 170. évfordulóját. Az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lesz a kapocs, ami összeköti az öt elemet, és felejthetetlen élménnyé varázsolja április 22-én a Föld napját.

Műsor:
Händel: Vízizene – részletek
Sibelius: Oceanides, op. 73
ifj. J. Strauss: Kék Duna – keringő, op. 314
-
Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
Debussy: Három noktürn – 1. Felhők
Liszt: Prométheusz

Vezényel: Paul Marsovszky
Előadást tart: dr. Rab Árpád, jövőkutató
Az est házigazdája: Becze Szilvia, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője

Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Ajánlatunk


Budapest, 2023. március 22. – Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszínei és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

ÚJ konfliktushelyzetek humorral a munka világában.

Ajánló


Noël Coward Magánélete az egyik legszofisztikáltabb, egyben legszórakoztatóbb színdarab, amit valaha írtak. Elyot és Amanda öt éve elváltak, de a…

CIRKUSZI ŐSBEMUTATÓ A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN! Petőfi 200! - musical-circus Az idén 75 esztendős BIAK Artista- és Előadó-művészeti Akadémia produkciója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel