Program


Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 19. kedd, 19:00

Sosztakovics–Tyitarenko: A tisztavizű patak, op. 39a – 4. Adagio
Sosztakovics: d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40

SZÜNET

Rahmanyinov: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 19
Rahmanyinov: Vocalise, op. 34/14

Kokas Dóra (cselló), Marianna Shirinyan (zongora)

Az örmény származású Marianna Shirinyan a 2006-os müncheni ARD versenyen szerzett öt díjával hívta fel magára a figyelmet, azóta pedig állandó vendége a legnagyobb fesztiváloknak és klasszikus zenei színpadoknak. Jelenleg a koppenhágai Királyi Dán Zeneakadémia professzora és az oslói Norvég Zeneakadémia vendégtanára, a Steinway művésze és a dániai Oremandsgaard Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője. Öt évvel ezelőtt nagy sikerű koncertet adott a Zeneakadémia Nagytermében Fenyő László partnereként, és ezúttal is magyar csellistával, a szólistaként és kamaraművészként is elismert Kokas Dórával láthatja őt a közönség, akivel októberben jelenik meg közös lemeze. Műsorukon két orosz mestert állítanak a középpontba, egy-egy rövid lírikus kompozíciójuk közt megszólaltatva mindkét szerző egyetlen cselló-zongora szonátáját, melyekkel lefektetették a 20. századi csellóirodalom két alappillérét. Különös véletlen, hogy mindkét szerző 28 éves volt szonátája komponálásakor, éppen túl első zeneszerzői sikerükön – Rahmanyinov egy hosszú depressziós időszakot lezáró 2. zongoraversenyével, Sosztakovics pedig a Kisvárosi Lady Macbeth-tel alapozta meg hírnevét.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel