Program


Koncert No. 4
2

Koncert No. 4

Fehér Ilona, a legendás hegedűtanár, a Fesztivál Akadémia Budapest egyik hegedűversenyének névadója a Zeneakadémián tanult Hubay Jenőnél, majd a két háború között jelentős szólistakarriert futott be. A II. világháború megpróbáltatásai után Izraelbe emigrált, ahol kezdetben ismét szólistaként működött, később tanítani kezdett.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 18. hétfő, 19:30

Dvořák

Waldesruhe, op. 68, no. 5 

Kokas Dóra (cselló)

Jose Gallardo (zongora)

 

Beethoven – Tolsztoj

A-dúr hegedű-zongora szonáta (“Kreutzer”), op. 47

Hagai Shaham (hegedű)

Jose Gallardo (zongora) 

Felolvas: Vecsei H. Miklós (színművész)

 

szünet

 

Brahms

3. d-moll szonáta, op. 108. 

Kelemen Barnabás (hegedű)

Balázs János (zongora)

 

Schulhoff

Hot-Sonata for Alto Saxophone and Piano

Szergej Nakariakov (trombita)

Maria Meerovich (zongora) 

 

Dvořák

G-dúr vonósötös, op. 77

Jonian Ilias Kadesha (hegedű)

G. Horváth László (hegedű)

Razvan Popovic (brácsa)

Vashti Mimosa Hunter (cselló)

Knut Erik Sundquist (nagybőgő)

 

Fehér Ilona, a legendás hegedűtanár, a Fesztivál Akadémia Budapest egyik hegedűversenyének névadója a Zeneakadémián tanult Hubay Jenőnél, majd a két háború között jelentős szólistakarriert futott be. A II. világháború megpróbáltatásai után Izraelbe emigrált, ahol kezdetben ismét szólistaként működött, később tanítani kezdett. Olyan művészek kerültek ki a kezei alól, mint Pinchas Zukerman, Shlomo Mintz, vagy utolsó növendékeinek egyike, Hagai Shaham, akinek tolmácsolásában ezúttal Beethoven „Kreutzer”-szonátája szólal meg a nagyszerű argentin zongoraművész, José Gallardo közreműködésével. A zenemű ihlette Tolsztoj A Kreutzer-szonáta című regényét, melyből Vecsei H. Miklós színművész olvas fel. A szonáta előtt, illetve után – a koncert második félidejében – cseh zeneszerzők művei hangoznak el. Dvořák éteri szépségű cselló-zongora duóját („Erdei béke”) Kokas Dóra és José Gallardo, Brahms hegedű-szonátáját Kelemen Barnabás és Balázs János előadásában hallhatjuk. Erwin Schulhoff 1930-ban, alt szaxofonra és zongorára komponált művét a jazz, a dadista és az atonális zene inspirálta, mely ezúttal Szergej Nakariakov és Maria Meerovich előadásában szólal meg. A koncert záró száma a Dvořák-életmű legnagyobb szabású kamaraműveinek egyike, az 1875-ös G-dúr vonósötös lesz a Vilde Frang vezette „su-pergroup” tolmácsolásában. 

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel