Program


Kutyák

Kutyák

Kutyák
Câini
román dráma, 104 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 21. kedd, 16:00

Rendező: Bogdan Mirică

Szereplők: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu

Roman Dobrudzsa egyik isten háta mögötti falujába utazik, hogy eladja a földet, amelyet néhány hónappal korábban elhunyt nagyapjától örökölt. Miközben a telek eladásán fáradozik, furcsábbnál furcsább eseményeknek lesz tanúja. Mindent beleng a már-már tapintható, általános fenyegetettség-érzés. „A mai napig léteznek Romániában olyan helyek – mindenki által elfeledett rurális vidékek – ahol a törvény csupán távoli és absztrakt fogalom”. (Bogdan Mirică, rendező)

A filmet Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban mutatták be, ahol a filmkritikusok részesítették elismerésben, de díjazták a TIFF-en, a Szarajevói Filmfesztiválon és a Gopo Gálán is. 

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său, care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine treptat martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer. „Chiar și azi mai există locuri în România – zone rurale, uitate de Dumnezeu – unde „legea” e doar un concept îndepărtat și abstract”. (Bogdan Mirică, regizor)

Filmul a fost prezentat la Cannes în cadrul secției Un Certain Regard, unde a primit aprecierea criticilor, a fost premiat și la TIFF, la Festivalul de Film de la Saraevo, respectiv în cadrul Galei Gopo. 

Nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Díjak: Cannes 2017, Un Certain Regard szekció, Filmkritikusok díja: Bogdan Mirică

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel