Program


Leslie Fodor Swing Unit

Leslie Fodor Swing Unit

A Leslie Fodor Swing Unit egy teljesen új formáció, amit a budapesti Hot Jazz Band klarinétosa, Fodor László, valamint a szintén budapesti székhelyű Amadinda Ütőegyüttes vibrafonosa, Holló Aurél alapított.




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 20:00

A zenekar 2016-ban, egy közös Amadinda-Hot Jazz Band koncerten játszott először, és már akkor eldöntötték, hogy egy teljes lemezanyagnyi műsort fognak megtanulni.
A stílus a 30-as, 40-es évek Amerikájának swingzenéje, olyan közismert előadó nyomdokaiba lépve, mint a klarinétos Benny Goodman, vagy a vibrafonos Lionel Hampton. Egy nagyon virtuóz, dallamos, a közönséget magával ragadó stílus ez, ami itthon és határainkon túl is kezdi újra reneszánszát élni, köszönhetően az erre a zenére táncoló autentikus táncformációknak, valamint Magyarországon, a Hot Jazz Band és még néhány együttes következetes, az autentikus swing előadására törekvő játékmódjának.

A zenekarban az alapot, a kíséretet a Hot Jazz Band ritmusszekciója, Szabó Lóránt gitáros, Juhász Zoltán bőgős és Galbács István dobos adja, kiegészülve két kitűnő, a stílust nagyszerűen ismerő és játszó zongoristával, Korb Attilával és Nagy Ivánnal, valamint egy szám erejéig két remek klarinétossal, Dennert Árpáddal és Mátrai Zoltánnal is. A sármos énekhangot Bényei Tamás, a Hot jazz Band vezetője képviseli, aki két számban énekel azzal a lágy, sokak által jól ismert hanggal, amit a Hot jazz Band játékából ismerhet a publikum. A virtuozitásról pedig természetesen a szólisták, Fodor László klarinétos, valamint Holló Aurél vibrafonos gondoskodik. Különösen Aurél játéka nagyon érdekes és izgalmas, hiszen Ő a klasszikus zene világában dolgozik, azonban fantasztikus stílusérzékkel improvizál ebben a nagyon szerethető, hallgatható műfajban.

Tehát kedves közönség, ha egy virtuóz koncertre kíváncsi, sok-sok szép melódiával, sármos énekhanggal, amik visszarepíti Önt a 40-es évek Amerikájába nagyszerű magyar előadókkal, akkor ott a helye a Leslie Fodor Swing Unit lemezbemutató koncertjén a Gödöllői Királyi Váró dísztermében 2018. október 25-én, csütörtökön este 20.00-kor.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel