Program


Liszt Múzeum - Matinékoncert: Cziffra100 - Marc Laforet (zongora)

Liszt Múzeum - Matinékoncert: Cziffra100 - Marc Laforet (zongora)

A koncert a Cziffra György-emlékév keretében, a Zeneakadémiával közös rendezésben valósul meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 11:00

Beethoven: 8. (c-moll) zongoraszonáta, op. 13 („Pathétique”)
Liszt: Valse-impromptu
Chopin: Asz-dúr keringő, op. 34/1
Chopin: a-moll keringő, op. 34/2
Chopin: cisz-moll keringő, op. 64/2
Chopin: Desz-dúr („Perc”) keringő, op. 64/1
Chopin: 4. (f-moll) ballada, op. 52
Chopin: 2. (b-moll) scherzo, op. 31
 
Chopin egyik tanítványa, Wilhelm von Lenz visszaemlékezése szerint a második Scherzo jellegzetes nyitómotívumát, a két, „fojtott hangon” játszandó gyors felfutást Chopin egy zenei kérdésnek szánta, amelyre a következő ütemek akkordikus anyaga válaszol. A zeneszerző számára sosem lehetett elég kérdő, elég lágy, elég íves a kérdés megszólaltatása. Mindennek megítélése most már a közönség jogköre, és Marc Laforet-tól joggal várhatjuk a tökéletes interpretációt, hiszen a francia művészt korunk legkiválóbb Chopin-játékosai közt tartjuk számon.
A szerző keringői a korabeli szalonéletet idézik fel, ahogyan a Valse-impromptu is, ez a kevéssé ismert, de annál ragyogóbb fiatalkori Liszt-mű, de megszólal Laforet keze alatt a romantikus zene jelképévé vált f-moll Ballada és a „Patetikus” szonáta is – Beethoven talán egyetlen darabja, amelynek maga a szerző adta az irodalmi címet.

Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország Kormánya Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel