Program


MAO Legendás Albumok / Art Farmer/Benny Golson Sextet: Here And Now

MAO Legendás Albumok / Art Farmer/Benny Golson Sextet: Here And Now

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 8. kedd, 20:00

MAO Legendás Albumok / Art Farmer/Benny Golson Sextet: Here And Now

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Korb Attila - harsona
Ávéd János - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Art Farmer/Benny Golson Sextet: Here and Now

A The Jazztet nevezetű formáció 1959-ben alakult Art Farmer trombitás és Benny Golson szaxofonos vezetésével. A szextet felállású zenekar két állandó tagja a két zenekarvezető volt. Noha a ritmusszekció és a harsonás pozíció olykor változott, a két jazzlegenda szervezésében munkálkodó együttes olyan muzsikusok karrierjének felíveléséhez járult hozzá, mint McCoy Tyner, és Grachan Moncur III - akik közül az utóbbi muzsikus a Here and Now felállásában is szerepel és kompozíciót is jegyez a neve alatt.

Az 1962-ben megjelent album, a Here and Now anyagának színvonala meglehetősen homogén - és pontosan ez az igen meglepő benne, ugyanis a lemezen található számok egytől egyig beköltöznek a hallgató fülébe, első hallgatásra is ismerősnek tűnnek. Ha valaki vérbeli sláger-szerzeményt szeretne hallani, az sem fog csalódni: Benny Golson Whisper Not-ja gyakorlatilag az Egyesült Államok soundtrack-jének részét képezi.

A lemezanyag kiválósága nemcsak annak technikai kifinomultságában rejlik, hanem hangvételében és üzenetében is. A két mesterszólista hangszereinek éneklése a féktelen kedvvel és vakmerőséggel egyidejűleg sugall eleganciát és komfortérzetet. A Here and Now a Farmer/Golson Sextet első generációjának utolsó előtti lemeze, a jazztörténet egy kiváló koncepciójának érett gyümölcse.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel