Program


MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto
2

MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 14. kedd, 20:00

MAO – Legendás albumok / Stan Getz és Joao Gilberto: Getz/Gilberto

Közreműködik:
Hajdu Klára - ének
Szakonyi Milán - ének, gitár
Ávéd János - szaxofon
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Komjáti Áron - gitár
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

Getz/Gilberto

A Getz/Gilberto studiómunkái 1963-ban kezdődtek meg. Getz és a gitáros-énekes Gilberto mellett Tom Jobim zongorista-zeneszerző és Astrud Gilberto énekesnő is hallható a lemezen, akinek ez a jazztörténeti jelentőségű album az első professzionális megjelenése énekesként és egyben karrierjének katalizátora is. Igaz, hogy a felvételezések megkezdésekor a bossa nova már több országban is népszerűségnek örvendett, a világhírt azonban ezen lemez berobbanása hozta meg a számára. A fülledt harmónia- és ritmusvilágú, bódítóan ringatózó muzsika hatalmas vonzerővel ömlött rá a hallgatókra. A lemez gyakorlatilag minden fontos zenei kategória Grammy-díjában részesült; a legjobb instrumentális jazz album, a legjobb hangmérnöki munkával kivitelezett lemez és az év felvétele címek mellett a Girl from Ipanema (A. C. Jobim) önállóan is díjazott lett.

Az anyag különlegessége minden bizonnyal a zenekarban működő személyiségek karakterének és sugárzó szakmai tudásának is köszönhető. Antonio Carlos – népszerűbb, s rövidebb nevén Tom – Jobim sokoldalú muzsikus és zeneszerző volt, akinek ízlésvilágára olyan alakok voltak hatással, mint Debussy, Ravel, vagy a brazil zeneszerzőlegenda, Heitor Villa-Lobos. A tradicionális brazil zene, a jazzimprovizáció harmóniavilága és az imént említett klasszikus vonal eredője tehát az a bossa nova, ami az egész világot meghódította magának, s ebben a Getz/Jilberto kardinális szerepet játszott.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel