Program


Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb hazai zenekara, a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett közös projektje egyedi élményt kínál közönségének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 6. péntek, 20:00

Margaret Island – Fénytörés
a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

A dalok és a tánc szerves egységgé formálása olyan utazásra csábítja a nézőket, amelyben a zenekar dalszövegeiben rejlő üzenet és a dallamaik által keltett hangulat életre kel és megmozdul, láthatóvá válik a színpadon. A zeneileg is újragondolt műsor ezáltal egyedi víziókban elevenedik meg, hol kissé elrajzolva, hol hangsúlyozva azok mondanivalóját.

A Margaret Island Fénytörés című, Czár Gergely koreográfus-rendezővel megálmodott, a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közösen megvalósított színpadi műve lazán szőtt történetekből, epizodikus jelenetekből áll össze, amelynek központi szereplője a zenekar énekesnője, Lábas Viki, aki a nézőkkel közösen csöppen bele egy látszólag darabjaira hullott világba, ahol az egyetlen lehetséges útnak az újrakezdés, újjáépítés látszik. Ebből a végállapotból a folyamatosan színre lépő figurákkal kezdik újra felfedezni és felépíteni az életet, újrafonni a szétszakadt kapcsolatokat, újabb esélyt keresni és nekifutni, hogy elérjék azt, amire mindannyian vágyunk: hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ahogy minden összeáll, és elkezdenek kirajzolódni egy új tér és az új lehetőségek kontúrjai, a hely megtelik színnel és hanggal, a fásultság tánccá, a csend zenévé és zajjá alakul. A teret folyamatosan megtöltő szereplők valamilyen módon mind kapcsolatba kerülnek egymással, a zenével és Vikivel, így egy csapásra egy mindent átszövő kapcsolati háló jön létre, amelyben szemvillanás alatt alakulnak ki és szűnnek meg kötelékek, viszonyok és ellentétek.
Az előadók által megjelenített élethelyzetek felerősítik, olykor akár többlettartalommal ruházzák fel a jól ismert dalokat, más esetben a szövegek jelentése és a zene atmoszférája ad érdekes árnyalatot a szemünk előtt kialakuló viszonyoknak.

Margaret Island:
ének - Lábas Viki
gitár - Füstös Bálint
basszusgitár - Törőcsik Kristóf
gitár - Verók Tamás
billentyűk - Bejan Norbert
dob - Kaszás Péter
ütőhangszerek - Sárkány Bertalan

Közreműködők:
a Szegedi Kortárs Balett táncosai

Alkotó:
koreográfus-rendező: Czár Gergely

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Ajánló


Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek.…

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel