Program


Mátyás király korának zenéje - Mátyás 560/ 575

Mátyás király korának zenéje - Mátyás 560/ 575

Mátyás 560/ 575 - Mátyás király igazi reneszánsz, humanista uralkodóként nyitott volt más országok kultúrájának megismerésére és meghonosítására udvarában.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 26. vasárnap, 19:30

A királyi udvarban a művészetek között a zene is kiemelkedő szerepet kapott a mindennapokban. Hunyadi Mátyás a kontinens legjobb hangszerjátékosait, komponistáit igyekezett szerződtetni palotájába. E kiváló uralkodót második feleségével, Beatrix királynéval kötött házassága – aki maga is a hárfa avatott játékosa volt – csak megerősítette ebben a törekvésében.

Ezekben az évtizedekben Európa a zenészeit a burgundi udvarból importálta. A zeneszerzők ezt a zenei stílust másolták és ötvözték saját országuk zenéjével. Az akkori Magyarország Beatrix királyné itáliai származásával szerencsés helyzetbe került. Egyszerre volt jelen a németalföldi, az itáliai és hazai impresszió. Ezeknek a hatásoknak szép együtt csengésével szólalnak meg Pietro Bono, Pierre Vidal, Johannes Stocken, Clemens non Papa és a kor más zeneszerző óriásainak művei a Custos Consort tolmácsolásában.

Közreműködők:

Custos Consort régizene együttes tagjai:
Király Nóra – középkori hárfa, ének
Szászvárosi Sándor – viola da gamba
Tokodi Gábor – lant, barokk gitár
Sipos Csaba – ütőhangszerek

Szervező: Gingo Arts

Ajánlatunk


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel