Program


Mátyás király mézbora

Mátyás király mézbora

Mátyás király mézbora
Mesejáték a Nektár Színház előadásában

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 7. szerda, 14:00

Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon a mézbor.

A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.

Mesénket korhű középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel