Program


MÁV Zene-Tér-Kép/3. Rézfúvós hangszerek

MÁV Zene-Tér-Kép/3. Rézfúvós hangszerek

Uralkodók és ünnepek nélkülözhetetlen hangszerei, de ők lelkesítik a csatába indulókat is… Lehet vadat ejteni a vadászkürttel? Hangszer-e a locsolócső? Hogyan lesz dallam a hangokból? – ez mind kiderül az előadáson.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 18. szombat, 10:00

MŰSOR

„Trombita harsog, dob pereg”
Rézfúvós hangszerek

Uralkodók és ünnepek nélkülözhetetlen hangszerei, de ők lelkesítik a csatába indulókat is… Lehet vadat ejteni a vadászkürttel? Hangszer-e a locsolócső? Hogyan lesz dallam a hangokból? – ez mind kiderül az előadáson.

A hangszereket bemutató játékos foglalkozást 2006-ban indította útjára a zenekar. A sorozat minden darabja egy-egy hangszercsaláddal ismerteti meg a gyerekeket (vonós, fafúvós, rézfúvós és ütős hangszerek). Az évad újdonsága, hogy az idei koncerteken zenészcsaládok zenélnek majd családoknak. Zenekarunk művészeinek gyermekei sok esetben követik az akár generációk óta tartó hagyományt, és a jó példát látva maguk is tanulnak hangszereken játszani. Az első évadban négy családdal ismerkedhetnek meg, ahol közösen zenél apa-anya és gyermekeik, hiszen nem esik messze az alma a fájától.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel