Program


MET 2019/2020 Puccini: Pillangókisasszony

MET 2019/2020 Puccini: Pillangókisasszony

A 2019/20-as évadban tíz új előadást láthatunk a New York-i Metropolitan Operából a Met Live in HD közvetítések révén az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 7. vasárnap, 18:00

MET 2019/2020 - Puccini: Pillangókisasszony

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, felújított előadás, 192 perc, 2019
olasz nyelven, angol és magyar felirattal

Rendező: Anthony Minghella

Vezényel: Pier Giorgio Morandi, Díszlettervező: Michael Levine, Jelmeztervező: Han Feng, Világítás: Peter Mumford, Koreográfus: Carolyn Choa

Szereplők: Hui He (Cso-cso-szán), Elizabeth DeShong (Szuszuki), Andrea Carè (Pinkerton), Plácido Domingo (Sharpless)

„Pillangókisasszony” – a mindenkori magyar operacím-fordítások közül talán ez a legpontatlanabb, de egyben a legköltőibb: hiszen míg az eredeti Madama Butterfly kétnyelvűségét éppúgy elvéti, mint a madama szó „asszony” jelentését – addig mégis mindent pontosan visszaad, amiért e tragikumában naggyá növő törékeny asszony történetét immár több mint száz éve estéről estére végigkönnyezzük. Szinte hihetetlen, hogy ez a sokkoló hatású opera annak idején megbukott az ősbemutatón…! Az angol beteg című film rendezőjeként világhírűvé vált Anthony Minghella egyetlen operarendezése, mely 2006-os bemutatója idején elkápráztatta a világot, nagyszerű egyensúlyt teremt a realista és a stilizált játékmód között, újszerű megvilágításba helyezve a mű számos, máskor elsikkadó apró részletszépségét. A címszerepet ezúttal Hui He alakítja, Pinkertont Andrea Carè személyesíti meg. A karmesteri pulpituson a hazánkban is jól ismert Pier Giorgio Morandi áll.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel