Program


Monte-Carlo Balett: A makrancos hölgy

Monte-Carlo Balett: A makrancos hölgy

Ebben az előadásban a Monte-Carlo Balett táncosai bújnak Shakespeare cseppet sem könnyű karaktereinek szerepébe.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 25. szombat, 20:00

Monte-Carlo Balett
A makrancos hölgy

balettelőadás
Dmitrij Sosztakovics zenéjére,
Jean-Christophe Maillot koreográfiájával
2020. július 24. és 25. (szombat, vasárnap) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Egy bámulatos előadással tér vissza a Margitszigetre a Monte-Carlo Balett!

A Makrancos hölgyet Jean-Christophe Maillot eredetileg a Bolsoj Balettel való moszkvai találkozásakor készítette 2014-ben. Ezek a próbák mind Maillot-nak, mind a Bolsojnak igazi felfedezést jelentettek, gyakran zavarba ejtő, de mindig gazdag élményt, amely végül koreográfiai hangsúlyok sajátos keverékéhez vezetett, hiszen különböző kultúrák találkozásával jött létre: francia koreográfus, orosz táncosok, tipikusan brit színdarab olaszos intrikákkal a háttérben. A koreográfusról tudni kell, hogy visszautasít bármilyen stílushoz való tartozást és a táncot párbeszédként értelmezi, ahol a hagyomány és az avantgárd nem zárják ki egymást, mindez erősen meghatározza előadásainak világát.

A Makrancos hölgy volt Maillot első olyan alkotása, amelyet más társulat számára hozott létre, mióta 25 évvel korábban koreográfus igazgatóként Monacóba érkezett. A darab óriási sikert aratott nemcsak Moszkvában, de a Bolsoj külföldi turnéi során is.

Ebben az előadásban a Monte-Carlo Balett táncosai bújnak Shakespeare cseppet sem könnyű karaktereinek szerepébe. Bár Jean-Christophe Maillot egyáltalán nem készült arra, hogy valaha a saját táncosaival állítja színpadra, 3 évvel az előadás létrejötte után váratlanul mégis lehetősége nyílt újra visszatérni a Makrancos hölgyhöz, amelyet így tovább gazdagíthatott a Monte-Carlo Balettel.

A hazai közönség 2016-os nagysikerű fellépésük után második alkalommal találkozhat a Monte-Carlo Balett világhírű társulatával a Margitsziget nagyszínpadán.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel