Program


Aktuális előadásokMozart: Il re pastore (A pásztorkirály)
koncertszerű előadás

Mit csinál egy tizenkilenc éves fiú? Túl van az érettségin, első évét tölti az egyetemen - vagy már belevetette magát a felnőtt életbe, dolgozik. És ha azt halljuk: tizedik operáját írja? A válasz: ilyen nincs! Ma valóban nincs - de volt. Az Il re pastore, Mozart műve a Christina Pluhar vezette L'Arpeggiata előadásában - világsztár énekesek, köztük a régizenei repertoárban is egyre többször megmerítkező tenor, Rolando Villazón és a hazai játszóhelyek után a legjelentősebb külföldi operaházakat és koncerttermeket is szélsebesen meghódító szoprán, Baráth Emőke közreműködésével - kivételes élménynek ígérkezik, hiszen ez a páratlan régizenei együttes mindig különleges és hézagpótló produkciókkal rukkol elő.

Wolfgang Amadeus tízévesen, 1766-ban kezdett zenés színpadi műveket komponálni, így juthatott el tizenkilenc esztendős korára e műfajban alkotott tizedik darabjához. A pásztorkirály kétfelvonásos kompozíció, és a serenata műfajmegjelölést viseli. Az elemzők a „komoly opera” (opera seria) kategóriájába sorolják, cselekményéről megjegyezvén, hogy a két szerelmespár négyese és a megkérdőjelezhető hűség mozzanata a zenehallgatónak önkéntelenül is a zeneszerző egy kései remekét, a Così fan tuttét idézi emlékezetébe. Az énekesgárdából a bámulatosan sokoldalú, Mozart iránt különleges affinitással rendelkező Villazón mellett Baráth Emőke a régizene világszerte csodált előadója, de a spanyol szoprán, Elena Sancho Pereg, az amerikai tenor, Zachary Wilder és a horvát szoprán, Tamara Ivanis eddigi életrajzában is nagyszerű eredmények sokaságát találjuk. A nemzetközi muzsikusgárdát magába tömörítő európai régizenei együttes, a L'Arpeggiata 2000-ben alakult meg a grazi születésű teorbás, hárfás és karmester, Christina Pluhar vezetésével. Mindig az ismeretlent keresik, specialitásuk az egyediség, az izgalom, a felfedezés.

Vezényel: Christina Pluhar

Szereplők:
Alessandro..................... Rolando Villazón
Aminta............................ Baráth Emőke
Elisa............................... Elena Sancho Pereg
Agenore......................... Zachary Wilder
Tamiri............................. Tamara Ivanis

Közreműködik: L'Arpeggiata

Rendező: Müpa

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Müpa és a Nemzeti Filharmonikusok a korábban Kocsis Zoltán főzeneigazgatói irányításával megkezdett együttműködésüket szeretnék folytatni. A Nemzeti Énekkar és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel