Program


OROSZ ZOLTÁN & BORBÉLY MIHÁLY - KÜLÖNÖS TALÁLKOZÁSOK...

OROSZ ZOLTÁN & BORBÉLY MIHÁLY - KÜLÖNÖS TALÁLKOZÁSOK...

KÜLÖNÖS TALÁLKOZÁSOK...
BORBÉLY MIHÁLY & OROSZ ZOLTÁN KONCERTJE  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 19:00

A két nemzetközi hírű művész barátsága már hosszú évtizedekre tekint vissza, hiszen pályafutásuk során már számos alkalommal zenéltek együtt nagyobb formációkban, de a mostani találkozás mégis egészen kivételes alkalom: eddig duóban még nem hallhattuk őket.  

A duó formáció az egyik legintimebb és talán éppen ezért az egyik legnehezebb módja a közös zenélésnek, ráadásul a hangszer összeállítás is hallatlanul izgalmas: a legkülönfélébb fúvós hangszerek találkoznak a harmonika elképesztő sokszínűségével, s mindez egy olyan koncerten, amit a felszabadultság, innovatív szellemiség és az előadókra oly jellemző szenvedélyes előadásmód jellemez.

A koncert anyagát a legkülönbözőbb, egymástól olykor igen távoli zenei műfajok alkotják, melyek a két művész előadásában egészen varázslatos módon mégiscsak találkoznak, hatnak egymásra, így létrehozva egy új, rendkívül színes zenei világot.
Zenéjük önálló műfajt teremt, melyben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a Balkán zenéje egészen különleges értelmezést nyer. Mindketten átlépik a stiláris határokat, a zenei stílusokat és árnyalatokat oly érzékenységgel és érzékkel vegyítik, hogy magától értetődő természetességgel születik a szemünk előtt egy olyan egyedülálló zenei világ, melyben az improvizáció szabadsága, a közös zenei értékrend és a fergeteges előadásmód meghatározó.
Műsoruk számtalan felfedeznivalót kínál, gazdag színekkel, igazi zenei mélységekkel és humorral, felejthetetlen élményt nyújtva közönségnek és előadóknak egyaránt. 

Orosz Zoltán -  a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész. A művész a világ számos pontján koncertezett már: Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt.  Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.  Borbély Mihály -  egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistánk, aki egyaránt felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme, a Zeneakadémia Jazz Tanszékének tanára A művész kiemelkedő zenei tevékenységéért 2012-ben Liszt-díjban részesült, 2014-ben pedig a Vujicsics együttes tagjaként a legrangosabb állami kitűntetést, a Kossuth-díjat vehette át. 

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel