Program


Paavo Järvi és a Brémai Német Kamarafilharmónia
3

Paavo Järvi és a Brémai Német Kamarafilharmónia

Műsor:
Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
Brahms: I. (D-dúr) szerenád, op. 11

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szerda, 19:30

Brémai Német Kamarafilharmónia

Egy este Brahms és a napfényes D-dúr hangnem jegyében! Egy energikus hegedűverseny és egy régi idők galantériáját a romantikus korban újraálmodó szerenád. Európa egyik legjobb kamarazenekara, a Brémai Német Kamarafilharmónia, egy világklasszis holland hegedűművésznő, Janine Jansen, és korunk egyik legnépszerűbb karmestere, Paavo Järvi, aki ráadásul egy különleges sikerű dinasztia sarja: ő az egyetlen korunk dirigensei közül, aki elmondhatja, hogy édesapja, Neeme és öccse, Kristjan is világhírű képviselője a zenekarirányítás művészetének.

Miért olyan sok a D-dúr hegedűverseny? Mert a hangnem legfontosabb hangjai (G, D, A, E) mind azonosak a hegedű egy-egy üres húrjával. Brahms 1878-ban keletkezett versenyművének elődje Beethoven 1806-os keltezésű remeke: onnan származik a mű méltósága, ereje, komolysága, ünnepélyessége. A finálé magyaros motívumai azonban arra utalnak, hogy a kompozíció a zeneszerző barátjának, Joachim Józsefnek íródott. A D-dúr szerenád fiatalkori mű, ritkán játsszák, pedig megérdemelné a gyakoribb megszólalást - jó lesz végre találkozni vele. Mintha tegnap lett volna, hogy pár évvel az ezredforduló után rácsodálkoztunk a fiatal Janine Jansen üde virtuozitására - ma pedig sok esztendeje a nemzetközi mezőny egyik erőssége. A Brémai Német Kamarafilharmónia 1980-ban alakult - akkor még frankfurti illetőséggel -, 1987-ben kapott hivatásos státust, és 1992-ben tette át székhelyét Brémába. Mint minden igazán jeles kamarazenekar, a szimfonikus repertoárban is járatos. Paavo Järvi, Leonard Bernstein egykori növendéke Cincinnatitől Frankfurton át Párizsig a világ számos zenekaránál bizonyította tudását - ma ő a Brémaiak művészeti vezetője.

Vezényel: Paavo Järvi

Közreműködik:
hegedű - Janine Jansen

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló műsorral.

Péter Bence világhírű zongoravirtuóz, zeneszerző és zenei producer sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között. A Győri Filharmonikusokkal közös műsora tovább emeli a tétet.

Ajánló


"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a dalokat,…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel