Program


Pablo Ferrandez / RISING STARS

Pablo Ferrandez / RISING STARS

„Ő a legjobb fiatal csellista. Mindene megvan, ami csak kell: ragyogó technika, mély zeneiség és ellenállhatatlan karizma” - a világhírű karmester és zongoraművész, Christoph Eschenbach nyilatkozott így a huszonnyolc éves Pablo Ferrandez Castróról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 10. vasárnap, 20:00

Akárcsak Várdai István, a spanyol csellista is Stradivarin játszik - a Nippon Music Foundation jóvoltából. A magyar zenehallgató szíve nagyot dobban, ha meghallja e hangszer hangját: ezen az instrumentumon muzsikált sokáig Starker János! Őelőtte pedig nem kisebb művész volt a hangszer gazdája, mint Gregor Pjatigorszkij… Pablo Ferrandez Castro teljesítménye egyébként nemcsak Christoph Eschenbachot nyűgözte le. Karajan hajdani felfedezettje, a nagy hegedűművész, Anne Sophie Mutter ezt mondta róla: „ő igazán különleges. Hatalmas hang, rendkívül kifinomult vibrátó, makulátlan bal- és jobbkéz-technika - és mindehhez vérbeli muzsikus!”
Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) által közel negyedszázada sikeresen működtetett koncertsorozat, a Rising Stars keretében a kiválasztott fiatal muzsikusok végigjárják a kontinens jelentős hangversenytermeit, hogy bemutatkozzanak a közönségnek. Pablo Ferrandez Castro műsorának nyitószáma különlegesség, Max Bruch ritkán hallható műve, a Kol Nidrei ugyanis zsidó dallamokat dolgoz fel. Beethoven középső korszakbeli A-dúr szonátája a program fajsúlyos remekműve, a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató pedig ezúttal - természetesen - spanyol, de a többséggel ellentétben nem fiatal szerző műhelyéből került ki: Antón-García Abril nyolcvanhat éves, gazdag életművének specialitása a filmzene és televíziós kísérőzene.

A Rising Stars-programba jelölte: L'Auditori Barcelona, Palau de la Musica Catalana

Ajánlatunk


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel