Program


Paplan roma, avagy csatlakozz a...

Paplan roma, avagy csatlakozz a...

A komédia középpontjában egy roma fiú áll, aki gyermek-, tinédzser- és felnőttkorában történt vicces epizódok elmesélésével mutatja be élettörténetét, és azt, hogyan válik a többségi társadalom részévé. Az előadás során kilenc olyan szereplőt alakít, akik mind hatással voltak rá, vagy hozzájárultak ahhoz, hogy végül milyen irányt vett az élete.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 3. kedd, 18:00

Paplan roma, avagy csatlakozz a többséghez
/The Roma from the duvet, or enter the majority/
(a kassai Actor Theater előadása)

-Magyarországi bemutató, szlovák nyelven, magyar felirattal -

A színdarab helyenként groteszk, vicces, de egyszerre komoly is. Időnként a stand-up műfaja felé hajlik. Egyszerre szórakoztat és hordoz fontos üzenetet arról, mennyire fontos az ember életében a motiváció, az, hogy szánjunk időt magunkra, és hogy megbékéljünk önmagunkkal. A darab bizarr történetek és élethelyzetek kaleidoszkópja. Nem szándékozik együttérzést kiváltani, inkább a sírásig fokozott nevetés eszközével szól motivációról, inspirációról, és hogy miként irányítsuk az életünket, akár romák vagyunk, akár nem.

Játssza: František Balog
Rendező: Juraj Bielik

Dramaturg: Miriam Kičiňová
Díszlet: Tomáš Diro
Zene: Peter Orgován

Az előadás hossza: 45 perc

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel