Program


Portugál

Portugál

Az elmúlt húsz év legsikeresebb, humorral fűszerezett magyar drámája.
Eltúlzott társadalmi korkép a sörszagú kilátástalanságról; az embertípusról, aki a problémát és a megoldást sem önmagában keresi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 5. kedd, 19:00

1998-as premierje óta ez a színdarab lett talán az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar drámája, szinte nincs is színház a magyar nyelvterületen, ahol ne mutatták volna be, de számtalan európai városban is meghódította már a nagyérdeműt.
A történet nagyrészt egy felvidéki magyar falu, Reste valóságos sörszagot, kilátástalanságot és szerencsétlenséget árasztó kocsmájában játszódik, egyfajta purgatóriumként rekedtek meg itt örökre az időnként karikaturisztikusan ábrázolt embertípusok. Ebbe a varázslatosan elzárt, reménytelen közegbe érkezik meg a nagyvárosi megkeseredett értelmiségi. Hirtelen fellángolva részese lesz egy bizarr szerelmi háromszögnek, megmártózik a helyi mindennapokban.
A Portugál nagyrészt az elvágyódás, a megszépített nyomorúság drámája. Illúziótlan valóságából mindenki a maga módján próbál menekülni, de minden próbálkozás kudarcra van ítélve; mint mindig, most is kiderül: a megoldás soha nem a messzi távolban van, valahol Portugáliában, csakis odabent mélyen, magunkba van kódolva.


12 éven aluliaknak nem ajánlott!


Szereplők:

Masni: Lax Judit
Bece: Nádasdi Péter
Kocsmáros: Bocsárszky Attila
Retek: Madarász Máté
Pap: Pólos Árpád
Csipesz: Michal Soltész m.v./a.h.
Asszony: Szoták Andrea
Sátán: Tomko Pál m.v./a.h.
Feleség: Varga Lívia
Bittner: Kocsis József m.v.

Alkotók:
dramaturg: Forgács Miklós
díszlettervező: Dudás Bálint m.v.
zene: Omega együttes

rendezőasszisztens: Illés Oszkár

rendező: Dudás Péter

 

 

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel