Program


PREMIER II. STEVE REICH:Music for Ensemble and Orchestra magyarországi bemutató( Concerto Budapest )

PREMIER II. STEVE REICH:Music for Ensemble and Orchestra magyarországi bemutató( Concerto Budapest )

„Úgy tudta megőrizni stiláris jegyeinek legfontosabb alkotóelemeit, hogy nem vált dogmává nála a minimalizmus” – méltatta pár éve Steve Reichet műveinek legavatottabb hazai megszólaltatója, Rácz Zoltán, aki hosszú évtizedek fáradhatatlan munkájával immár a magyar koncertlátogató közönség harmadik-negyedik nemzedéke számára teszi élményszerűvé és magától értetődővé az amerikai komponista zenei univerzumát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 24. vasárnap, 22:00

Ezen a koncerten a nyolcvan felett járó mesternek egy egészen friss alkotása szólal majd meg első ízben hazánkban, hiszen a Music for Ensemble and Orchestra ősbemutatóját 2018 novemberében tartották Los Angelesben. A nagyzenekarra korábban 1987 óta nem komponáló Reich öttételes alkotása saját régebbi műveire is visszautal, de egyszersmind tiszteleg Johann Sebastian Bach előtt is, éppenséggel az V. brandenburgi verseny hangzó allúziójával. Ahogyan maga Reich az egyik interjújában fogalmazott: „Ez az én szerény kalapbillentésem.”

STEVE REICH: Music for Ensemble and Orchestra – magyarországi bemutató

Concerto Budapest

Vezényel: Rácz Zoltán

Ajánlatunk


2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy lakóbusszal. Az út eredetileg októberig tartott volna, akkorra terveztek megérkezni a lány szüleihez.

Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel