Program


Radar Csepeli Györggyel - Balsors, akit régen tép = nemzeti önsorsrontás?

Radar Csepeli Györggyel - Balsors, akit régen tép = nemzeti önsorsrontás?

Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 19:00

Radar Csepeli Györggyel: Balsors, akit régen tép… Lehetséges a nemzeti öngyógyítás?

Balsors. Halálhörgés. Siralom. És a jókedv reménye… A Himnusz egy gyönyörű költemény, amit minden nemzeti ünnepen elszavalunk/éneklünk. De vajon miért van az, hogy összehasonlítva más nemzetekével, a mi himnuszunk sokkal negatívabb, keserűbb? Vajon hogyan lehet kiút az üresség, kilátástalanság, leigázottság, elnyomás történelmi emlékei közül? Hogyan tudjuk az önsajnálat helyett az öngyógyítás felé fordítani a fejünket?

A márciusi Radar vendége: Csepeli György, szociálpszichológus

Csepeli György Új hitel című TEDx előadásában a panaszkultúráról, a negativizmusról, és a lehetséges kiútról beszélt, ami egy bizalommal, megértéssel, közös sikerekkel megalapozott jövőkép felé tudna vinni. Miért tép a balsors? Milyen hatással van ránk a sírva vigadás, az önironikus panasz, a magunk és nemzetünk felé irányuló gúny, sajnálkozás? 

Meghívott szakértőnk szociálpszichológusként régóta azt kutatja, hogy a nemzetkarakter megértése hogyan tud segíteni a panaszkultúra megváltoztatásában. Erről fogunk beszélgetni vele, és a témával kapcsolatban  minden kérdést, felmerülő kételyt, hozzászólást örömmel fogadunk a közönségtől. A Momentán Társulat pedig az impró eszköztárával járja körbe a magyar nemzeti öngyógyítás lehetséges formáit, a magyarság lehetséges jövőjét. 2020. március 14-én, hogy lélekben együtt készülhessünk a másnapi ünnepre.


Praktikus információk:
Az előadás hossza: kb. két és fél óra (19:00-21:30), egy szünettel.
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
A színháztermet negyed órával az előadás előtt nyitjuk.
A színházi büfé az előadás előtt egy órával nyit.
Kérdés esetén nézd meg a GYIK-et :)

Várunk szeretettel!

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel