Program


Rákász Gergely - Lords of the Organ III.

Rákász Gergely - Lords of the Organ III.

Berlioz tényleg női ruhába bújva akarta megbosszulni hűtlen szerelmét? A filmzene valóban a Földön kívül ered? (G. Holst - Jupiter.) Bachhal és Vivaldival pedig a szellem és az érzékiség randevúzik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 20. péntek, 18:00

Az idei műsor két rétegű. Először Bach és Vivaldi társaságában utazunk a korabeli Weimarba ahová a fiatal, belevaló német mester a divat miatt átköltözteti Itáliát. Bach szinte még kölyök, imponálni akar a munkaadójának, látja továbbá, hogy Vivaldi a hölgyek körében az elalélés határáig népszerű, hát tőle megkapják - gondolja. Csak azzal nem számol, micsoda változásokon megy át ő maga is eközben. Vivaldi zenéjével ismerkedve a gáláns olasz modor és a formák észrevétlenül belesimultak alapos német keretei közé. Szellem találkozott itt érzékiséggel.Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Izgalmas műalkotások sorával nyomon követni mekkorát változik Bach mindössze tíz év alatt. Évfordulós idén Berlioz és Gustav Holst. A koncert felfedi, hogy bújik egy fiatal komponista női ruhába csak hogy bosszút állhasson hűtlen szerelmén, és vajon sikerrel jár-e. Holst zenéje pedig a Föld határán is túlrepít bennünket egészen a Jupiterig, és a szemfülesebbek felfedezhetik, hogy honnan ered a Gladiátor, vagy a Csillagok Háborúja zenéje.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel