Program


Rákász Gergely orgonakoncertje – Lords of the Organ VII. - VIVALDI - BACH - WIDOR

Rákász Gergely orgonakoncertje – Lords of the Organ VII. - VIVALDI - BACH - WIDOR

Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 22. péntek, 18:00

Rákász Gergely orgonakoncertje
Lords of the Organ VII.
VIVALDI - BACH - WIDOR


Widor Toccata-ja az V. szimfóniából az orgonairodalom legendás darabja. A szerző által indított zenei vérvonal egyik ága ráadásul Rákász Gergelyig ér, így igazán különleges ez az előadás.
(Charles-Marie Widor tanította Marcel Duprét, ő Odile Pierre-t Odile utolsó tanítványa David DiFiore pedig Rákász amerikai tanára volt.)

Bach A-moll Prelúdium és Fúgája ékes példája, hogy a szerző egy rocksztár volt az orgonán. Bach szóló orgonadarabjaiban előtérbe került művészi büszkesége, megmutatta, hogy mire képes, ha a hangszerek királynőjével táncol. Mesterművei minden próbát kiálltak, évszázadok óta villanyoznak fel fiatalokat és időseket.
A mű koncerten bemutatott ritkaságszámba menő hangszerelésének egységes lendülete magával ragadó, és az első élmény lehengerlő. De a darab felvétele (BACH CD 2015.) megmutatja azokat a felfedezésre váró nüánszokat és komplexitást is, amelyek Bach szóló orgonaműveiben általában csak számos meghallgatás után válnak nyilvánvalóvá.

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Grieg és César Franck idézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan bemutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit. (is)

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel