Program


Református énekek XIX.

Református énekek XIX.

A Református énekek koncert-istentiszteletet - a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét - 2002 óta azzal a céllal rendezik meg, hogy ezek az énekek világi helyszíneken, de istentiszteleti keretek között hangozzanak el, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásairól, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg, melyen a közönség is többször együtt énekel a kórussal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 25. szombat, 19:30

Református énekek XIX

A Református énekek koncert-istentiszteletet - a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét - 2002 óta azzal a céllal rendezik meg, hogy ezek az énekek világi helyszíneken, de istentiszteleti keretek között hangozzanak el, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásairól, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg, melyen a közönség is többször együtt énekel a kórussal. 2020-ban adják ki az új református énekeskönyvet is, így számos teljesen új ének csendül fel a Müpában.

A háromszáz főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórushoz a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre csatlakoznak Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei. A négy blokkból álló estet a neves orgonaművész, Virágh András Gábor kíséri, az összesített kórust négy karnagy vezényli. A blokkok elején főgondnokok tolmácsolásában elhangzik egy-egy bibliai ige. A hangversenyen a közös éneklésre is lesz lehetőség, így a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben összesen ezerhétszáz ember énekli a zengő igét. „Az est végén - az összetartozás kifejezéseként is - egymás kezét fogva elénekeljük a Himnuszt, majd püspöki imával, közösen elmondott Miatyánkkal és püspöki áldással hagyjuk el a szakrális térré vált koncerttermet” - emeli ki Böszörményi Gergely, a koncert igazgatója. A sorozat tizennyolc CD-jén és tizenegy DVD filmjén eddig 286 református zsoltár és dicséret jelent meg. Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, hogy segítsék a gyülekezeti, valamint iskolai éneklést és tanulást, részben pedig több szólamban, „hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk” - hangsúlyozza Böszörményi Gergely.

Vezényel: Arany János, Berkesi Boglárka, Dinyés Soma, Erdélyi Dániel

Közreműködők:
Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus
orgona - Virágh András Gábor

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Ajánló


LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel