Program


Rejtélyes történelem - Összeomlás és kiútkeresés: 1918–1919 rejtélyei

Rejtélyes történelem - Összeomlás és kiútkeresés: 1918–1919 rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 28. csütörtök, 19:00

Vendég: Hatos Pál történész, egyetemi docens, dékán (Kaposvári Egyetem) 

Világtörténelmi végzet vagy konkrét politikai hibák sorozata? Magyarellenes összeesküvés okozta a bukást vagy a modern korban már eleve reménytelen volt egybetartani a középkori eredetű birodalmat? Meddig kell, vagy érdemes visszamenni az okok láncolatában: 1914, 1867, 1848 vagy 1526? Kik kerültek a drámai gyorsasággal változó forradalmi helyzetekben és hatalmi válságokban az élre? Mindenre elszánt gazemberek vagy „csak” jó szándékú, de alkalmatlan balekok? Lehetett akkoriban optimistának lenni és őszintén hinni a világforradalomban? Mire vágyott a paraszt, a munkás, a polgár, a dzsentri, az arisztokrata? Mit akartak a királyok, hercegek, grófok, a naplopók és burzsoák? Miért nem szállta meg a „nagy antant” Magyarországot 1918 őszén? Hazajöttek az összeomlott frontokról a katonák, de akartak-e harcolni? Mit akartak jobban: földet vagy nemzeti hegemóniát? Hősökről és antihősökről, legendákról és rejtélyekről Hatos Pál történésszel, a korszak monográfusával beszélgetünk.

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. június 30-ig.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel