Program


Rejtélyes történelem - Rejtélyek az orosz történelemben - Nyugat és Kelet határán

Rejtélyes történelem - Rejtélyek az orosz történelemben - Nyugat és Kelet határán

Amióta őseink beköltöztek a Kárpát-medencébe, a keleti végeken mindig szomszédaink voltak az oroszok – a fejedelmek, a cárok, az orosz emberek. Létezik-e vajon a „szláv lélek”, vagy ez üres kulturális közhely csupán? Miért nem volt orosz reneszánsz, miért nincs orosz protestantizmus?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 19:00

Miért nem szlavofil minden orosz? Lehetséges, hogy egy cár olyan „rettenetes” legyen, hogy meggyilkolja a saját fiát? Az álcárok igazi csalók voltak vagy esetleg „volt benne valami”? Tényleg álltak-e az ún. Patyomkin-falvak a Dnyeszter folyó mentén? Mi az igazság Nagy Katalin cárnő hatalmas szerelmi étvágyáról? Miért fojtották meg I. Pál cárt és miért robbantották fel II. Sándor cárt? Tényleg Alekszandra Fjodorovna cárné szeretője volt a félelmetes Raszputyin? 

A januári Rejtélyes történelem alkalmával Radnóti Klára russzista történész, főmuzeológus segítségével számos orosz titkot tárunk fel.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel