Program


René Pape dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

René Pape dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Műsor:
Wagner és a német romantikus dalirodalom gyöngyszemei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 13. hétfő, 19:30

René Pape dalestje

A Budapesti Wagner-napokon hagyomány, hogy a zenés színpadi művek szcenírozott vagy félig szcenírozott előadásai mellett a közönség más műfajú produkciókkal is találkozhat. Ilyen a dalest, amely állandó csemegéje a júniusi fesztiválnak. Ide illő fogalmat használva, két „vezérmotívuma” is van e koncerteknek: az egyik Wagner korának repertoárja, a másik, hogy a dalok előadójaként olyan énekessel találkozhatunk, akit az operaszínpadról ismerünk. E két mozzanat René Pape estjén is meghatározó.

A „fekete gyémánt basszus” 1964-ben született, s a hajdani Német Demokratikus Köztársaságban, Drezdában nevelkedett. Ez a város - akárcsak Lipcse vagy Kelet-Berlin - a kommunizmus fásult évtizedeiben is megőrizte zeneéletének páratlan színvonalát. A gyermek René például a Kreuzchorban kapta zenei neveltetését 1974 és 1981 között. A nyolcvanas évek elején a Drezdai Konzervatóriumba járt, operai debütálása pedig 1988-ra esett és a Staatsoper Unter den Linden falai között történt. A nemzetközi siker felé azonban már a rendszerváltozás után indult el a fiatal énekes, és büszkén mondhatjuk el, hogy egy magyar: Solti György hívta fel a világ figyelmét Pape basszusára, amikor meghívta Sarastrónak egy általa vezényelt Varázsfuvola-produkcióba. Innen már felgyorsulnak az események: Milánó, Párizs, Chicago, Bécs, Bázel, Bayreuth, New York jelzi a világhír kibontakozásának állomásait. René Pape meghódította a teljes operai basszusrepertoárt, és partnerének mondhatta/mondhatja Harnoncourttól, Abbadótól és Sawallischtól Barenboimig, Naganóig és Pappanóig a legjelentősebb karmestereket. Korunk meghatározó basszusainak egyike, akit mindenhol szívesen látnak - ahogy most dalénekesként a Müpában is.

Közreműködik:
zongora - Camillo Radicke

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel