Program


Roberta Gambarini és a Budapest Jazz Orchestra / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Roberta Gambarini és a Budapest Jazz Orchestra / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Idén Róma, és persze tágabb értelemben Olaszország kiemelkedő művészei közül a jazz egyik legjelentősebb képviselője, Roberta Gambarini ünnepli nemcsak azt az örökséget, amelyet szülőhazája a jazzénekesnőre hagyott, hanem a Budapest Jazz Orchestra jubileumi, huszonötödik évadát is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 20:00

EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA
Roberta Gambarini és a Budapest Jazz Orchestra

Az Európai Hidak évente visszatérő fesztiválja mindig nagy dobásokat tartogat a figyelem középpontjába állított város kultúrájának bemutatására. Idén Róma, és persze tágabb értelemben Olaszország kiemelkedő művészei közül a jazz egyik legjelentősebb képviselője, Roberta Gambarini ünnepli nemcsak azt az örökséget, amelyet szülőhazája a jazzénekesnőre hagyott, hanem a Budapest Jazz Orchestra jubileumi, huszonötödik évadát is. Roberta jó kezekben lesz, hiszen a BJO igazán neves vokalistákkal dolgozott negyedszázados fennállása során.

Roberta Gambarini sorsa már akkor megpecsételődött, amikor még meg sem született, hiszen szülei éppen egy jazzkoncerten ismerkedtek meg. Édesapja lemezgyűjteménye rengeteg inspirációt jelentett a Torinóban felnövekvő kislány számára, akit elkápráztattak a régi nagy jazzelőadók, Louis Armstrong, majd Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Carmen McRae és Sarah Vaughan. Eleinte klarinétozni tanult, aztán úgy érezte, jobban ki tud teljesedni, ha kiereszti gyönyörű althangját. Tizenhét évesen már rendszeresen fellépett klubokban. Egy hazai jazzversenyen dobogós helyezést ért el, ami tovább erősítette elhatározását, hogy az énekesi pályát válassza. Néhány évvel később ösztöndíjjal tanulhatott a bostoni New England Conservatoryn, és ha már az Egyesült Államokban járt, elindult a neves Thelonious Monk Nemzetközi Jazzénekversenyen, ahol megint csak a dobogón találta magát; de a legfőbb díjat az jelentette számára, hogy elnyerte Benny Carter és James Moody jazzlegendák elismerését, később pártfogását is. Két lemezét jelölték Grammy-díjra.

A Budapest Jazz Orchestrával való együttműködéséről lelkesen nyilatkozott George Duke, Raul Midón, Al Di Meola, Joe Lovano, Jane Monheit és Peter Erskine is. Roberta pedig arra is vállalkozik, hogy az angol mellett anyanyelvén is énekel velük.

ének: Roberta Gambarini

Budapest Jazz Orchestra:
művészeti vezető, altszaxofon: Kollmann Gábor
altszaxofon: Mester Dániel
tenorszaxofon: Zana Zoltán, Meleg Tamás
baritonszaxofon: Varga György
trombita: Tulkán Péter, Hofecker Dániel, Táborszky Bence, Koós-Hutás Áron
harsona: Schreck Ferenc, Kasza Nándor, Skerlecz Gábor
basszusharsona: Nagy Viktor Dániel
zongora: Juhász Attila
gitár: Birta Miklós
bőgő, basszusgitár: Hárs Viktor
dob: Serei Dániel

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel