Program


Aktuális előadások



Calvin, a fiatal regényíró korán megtapasztalta a siker ízét, ám azóta sem tudta igazán feldolgozni. Nincs ihlete, küszködik az írással, és a nőkkel sincs szerencséje. Végül kitalál egy női karaktert, akiben minden megvan, amire csak vágyik. Az ötlet beválik; Ruby figurája valósággal felvillanyozza, és úgy belelendül az írásba, mint eddig még soha. Mi baj lehet ebből? - kérdezhetnénk naívan, de az előadás nem sokáig hagy minket válasz nélkül: Calvin egész élete a feje tetejére áll, ő pedig úgy kifordul magából, hogy csak fejünket kapkodva, nevetve, és olykor meghatódva tudjuk követni az eseményeket. Szívhezszóló története pedig olyam morális kérdésekkel szembesít minket, amelyek rejtve folyamatosan jelen vannak életünkben és kapcsolatainkban.

A darabot két fiatal bajai színész adja elő, elképesztő emberi jelenléttel, engergiával, nagyon viccesen és nagyon meghatóan. Egy percig sem lehet unatkozni közben, viszont nagyon sokat lehet nevetni rajta, és ami azt illeti, sírni is. Ráadásul nagyon szép üzenete van mindenki számára, aki párkapcsolatban él, vagy szeretne párkapcsolatot... ez egy párkapcsolati színdarab, nagyon jó randiprogramnak is, mert utána tudtok beszélni a darab kapcsán a saját kapcsolatotokról - egy bizonyos... nagyon fontos szempontból!  Sőt, azoknak is sokat adhat, akik évek óta nem találnak párt maguknak, vagy nem tudnak egy ember mellett megmaradni, mert... hát... ugye nem találják meg a "megfelelő" embert.

De végső soron mindenkinek, aki jól akar szórakozni tutijó program!

szereplők:
Calvin..................... Bajzák Valentin
Ruby....................... Éber Kata

rendezte: Dely Géza

Az előadás egy felvonásos, körülbelül 85 perces.

Díjak:
Komlói Amatőr Színházi Találkozó (2023)
- országos arany minősítés
- fesztivál második legjobb előadása
- legjobb férfi főszereplő (Bajzák Valentin)
- legjobb női főszereplő (Éber Kata) díj
Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok - Balassagyarmat
- legjobb férfi főszereplő (Bajzák Valentin)
- legjobb rendező

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel