Program


Savaria Szimfonikus Zenekar/ FELFEDEZÉSEK / 18:30 Előhang az Előadóteremben
3

Savaria Szimfonikus Zenekar/ FELFEDEZÉSEK / 18:30 Előhang az Előadóteremben

A Müpa közönsége ezen az estén poétikus angol zenével találkozhat - olyan szerzőtől, aki több mint egy évszázada halott, de műveit Magyarországon még nem játszották.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 23. vasárnap, 19:30

2020. február 23. vasárnap
19:30 — 22:00

    Dohnányi: Ruralia Hungarica, op. 32
    Bartók: I. rapszódia, Sz. 86, BB 94a
    Bartók: II. rapszódia, Sz. 89, BB 96a
    Butterworth: A Shropshire Lad
    Elgar: Csellóverseny

Hány olyan múlt- vagy jelenbeli, figyelemre méltó zeneszerző lehet a világon, akiről még nem hallottunk? Hány olyan értékes mű, amely sok éven át lappang anélkül, hogy a zenehallgatók megismernék? A Müpa közönsége ezen az estén poétikus angol zenével találkozhat - olyan szerzőtől, aki több mint egy évszázada halott, de műveit Magyarországon még nem játszották.
A Savaria Szimfonikus Zenekart és fiatal, de már számos nemzetközi sikert aratott karmesterét, a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatójaként is aktív, 1984-ben született, Junior Prima-díjas Madaras Gergelyt nem kell felfedeznünk: a zenekar 1974-es alapítása óta a magyar zeneélet fontos szereplője, Madaras pedig alighanem az a fiatal magyar karmester, aki külföldön és idehaza egyaránt a legnagyobb sikereket aratja. Elgar népszerű Csellóversenyének előadója, a francia-belga Camille Thomas Párizsban, Weimarban és Belinben tanult. Exkluzív szerződést írt alá a Deutsche Grammophon céggel, Fazil Say számára komponálta Never Give Up című csellóversenyét. Kruppa Bálint, aki a koncerten Bartók Rapszódiáit szólaltatja meg, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Perényi Eszter növendéke volt. A Kruppa Vonósnégyes megalapítója, eddigi munkájának eredményeit Junior Prima-díjjal ismerték el.
A műsor befejező számának alkotója, George Butterworth angol zeneszerző 1885-ben született, és mindössze harmincegy évesen, 1916-ban halt meg az I. világháborúban, a nyugati fronton vívott somme-i csatában. A Shropshire Lad (Egy shropshire-i legény) című zenekari rapszódiája lágy hangvételű, színgazdag, késő romantikus mű, a szerző azonos című dalciklusának „utóhangja”.

Vezényel: Madaras Gergely

Közreműködők:

cselló    Camille Thomas
hegedű    Kruppa Bálint

 

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel