Program


Shalom, Chaverim! - a STETL koncertje Müller Péter Sziámival

Shalom, Chaverim! - a STETL koncertje Müller Péter Sziámival

Kóser Rock a Hétkerből
Vendég: Müller Péter Sziámi

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 13. vasárnap, 19:00

A STETL (jiddis szó, jelentése: város) négy éve alakult, budapesti székhelyű kóser-rock zenekar, akik ötvözik a klezmert, a zsidó világzenét és a rockzenét. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés “reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, klasszikus és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett, Budai Krisztián zenetanár, az ütőhangszereket szólaltatja meg. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby zenekar oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvósszekciót amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, valamint az ország egyik leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

A STETL zenéje alapvetően a klasszikus klezmer sztenderdekből, a magyar népi zsidó gyűjtésből és saját témák egyvelegéből épül fel. Céljuk egy teljes mértékben egyedi, táncolható, vidám és pörgős zene és fesztivál hangulat biztosítása a koncertjeiken. 

Az idei EFOTT fesztiválon debütált a megújult STETL. Azóta felléptek a Pozsonyi Pikniken és budapesti klubokban. 2020-ban a Zsidó Művészeti Napok után a nyáron Izraelben, ősszel pedig az USA-ban terveznek turnézni. Mindezek között tervben vannak még hazai fesztiválfellépések, valamint egy különleges színházi előadás megvalósítása is.

A STETL friss dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel