Program


Söndörgő: Metafolkloric Tour 2019.

Söndörgő: Metafolkloric Tour 2019.

Az 1995 óta balkáni népzenét játszó, hazánkban és világszinten elismert zenekar N8N nagylemezén a népzene és a feldolgozások kereteit feszegeti.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 21. csütörtök, 19:00

Új album –8-- megjelenés 2019 tavasz
Magyarország– Március 20.
Európa/USA – Március 31.

A Söndörgő különlegessége, hogy két zenekar egyszerre.
A koncerteken két alap hangszerelés szólal meg: a "tamburazenekar", tehát a húrosok; és a "makedón zenekar" azaz fa- és rézfúvósok, harmonika és dobok. A "zenekarok" alapvetően különböző karaktere, nem csak dinamikai, de zenei karakter tekintetében is nagy kontrasztot jelentenek.
Az új lemezen ez az izgalmas kontraszt, kettősség már az egyes számokban is megjelenik, keveredik, a "két zenekar" egyre inkább egybeolvad.
Ez a Söndörgő 8. lemeze.
A nyolcas mint szimbólum többféleképpen értelmezhető, számunkra ennek a zenei anyagnak a jelképe.
Megjelenít egy kétféleséget, egy ellentétpárt. Az egymásba fonódó ellentétek gondolata magában foglalja az átváltozás lehetőségét is.
Ezt az átváltozás élményt keressük a koncertjeinken és ezt célozzák a lemezen szereplő szerzemények is.

Metafolkloric Tour 2019 – állomások Magyarország:

03.20. Budapest - Zeneakadémia
03.21. Pécs - Kodály Központ

03.27. Debrecen - Kölcsey Központ

09.25. Szeged - IH Rendezvényközpont

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel