Program


Staatskapelle Weimar / LISZT ÜNNEP 2023 / Előhang 18:00, Előadóterem

Staatskapelle Weimar / LISZT ÜNNEP 2023 / Előhang 18:00, Előadóterem

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 22. vasárnap, 19:00

Liszt: Weimari népdal

Liszt: Dante-szimfónia

Liszt: Sardanapalo – magyarországi bemutató

 

Sardanapalo, Asszíria királya: Airam Hernández

Mirra, ión rabszolgalány: Joyce El-Khoury

Beleso, pap: Olekszandr Pusnyak

 

Közreműködik: Staatskapelle Weimar, a Nemzeti Énekkar Női Kara (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel: Kirill Karabic

 

Egy zeneszerző halála után 130 évvel már ritkán kerülnek elő olyan alkotások, melyek lényegesen módosítják az életmű értékelését. Liszt Ferenc ebből a szempontból is kivételes komponista volt: Byron tragédiája nyomán írt operájának fennmaradt első felvonását 2018 nyarán mutatták be Weimarban.

A kompozíció kéziratát a weimari Goethe- és Schiller-archívumban őrizték, a Cambridge-i Egyetemen tanító zenetörténész, David Trippett szerint a Sardanapalo zenéje lélegzetelállító. Egyaránt tükrözi Bellini, Meyerbeer és Wagner hatását, az olaszos líraiság pedig Liszt félreismerhetetlenül eredeti harmóniavilágával párosul. Trippett a kézirat alapján rekonstruálta a darabot, illetve elvégezte a hangszerelési munkát is, a mű ebben a változatban kerül a budapesti közönség elé.

A Staatskapelle Weimar koncertjének első részében Liszt egyik legjelentősebb nagyzenekari kompozíciója, a Dante-szimfónia hangzik el. Az est dirigense a nemzetközi operaélet kiválósága, a Bournemouth-i Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, Kirill Karabics.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel