Program


Századfordulós családi délután - élő történelmi játszóház a Mare Temporis-szal

Századfordulós családi délután - élő történelmi játszóház a Mare Temporis-szal

A Mare Temporis alkotóközösséggel századfordulós családi délután várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban. Lesz élő, interaktív történelmi játszóház, és izgalmas mutatványos bemutató is, amely után a boldog békeidők cirkuszi eszközeit is ki lehet próbálni. A „Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei” című szabadtéri kiállításon családi tárlatvezetést tartanak majd.

Aktuális előadások



A Mare Temporis egy sokszínű alkotóközösség, tagjai a történelmi múlt eseményeit és a régi korok embereit idézik meg.

15:00-től 19:00-ig: Élő történelmi játszóház

Milyen volt az élet a Várkert Bazár építése idején? A Mare Temporis előadói segítségével életre kelnek a századforduló alakjai. Kézzelfogható tárgyak és interaktív játékok segítségével ismerkedhetünk meg a 19. század végének mindennapjaival, legyen szó ismerkedésről, illemszokásokról vagy a társasági és otthoni szórakozási lehetőségekről.

15:00 és 17:15: „Így cirkuszoltunk”

Artista, bűvész, erőember – a századforduló embere éppúgy mulatott a kártyatrükkökön, ahogy ma megcsodáljuk a buzogánnyal zsonglőrködő mutatványost. 15:00 órai és 17:15-ös kezdettel 15 perces mutatványos bemutatót láthatnak az érdeklődők, a bemutatók előtt és után pedig kipróbálhatjuk a boldog békeidők cirkuszi eszközeit.

16:30-tól 17.00-ig: Családi tárlatvezetés a „Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei” című szabadtéri kiállításon

Ahonnan indulunk: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér (Gyülekezés 16:15-től!)

Ahová érkezünk: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér

A tárlatvezetés helyszíne: Várkert Bazár, Gloriett

A tárlatvezetéshez guide eszközt biztosítunk, viszont a korlátozott létszám miatt a részvétel helyszíni regisztrációhoz kötött.

A program „Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei” című szabadtéri kiállítás kísérőprogramja.

Helyszín: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér és Várkert Bazár, Gloriett

Ajánlott korosztály: 7-12 évesek

Jegyár: gyerekeknek: 1500 Ft/fő, felnőtteknek: 2500 Ft/fő, amellyel az élő történelmi játszóház, a bemutatók és a tárlatvezetés mellett látogatható VAGYOK, AKI VAGYOK – Magyar képzőművészet 1945 után / Válogatás a Jáky-gyűjteményből című kiállítás is az YBL6 Művészeti Térben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel